petak, 23. rujna 2011.

Srbija provodi Memorandum 2,HRVATSKI SABORE,ZAHTIJEVAMO OD VAS DA ABOLIRANE ČETNIKE, PRIVEDETE PRAVDI, JER TO JE JEDINI NAČIN DA SE ZLOČINCI IZ BEOGRADA ZAUSTAVE.

SRBIJA PROVODI MEMORANDUM2,HRVATSKI SABORE,ZAHTIJEVAMO OD VAS DA ABOLIRANE ČETNIKE, PRIVEDETE PRAVDI, JER TO JE JEDINI NAČIN DA SE ZLOČINCI IZ BEOGRADA ZAUSTAVE. NAIME SVIMA VAMA JE POZNATO DA SU HRVATSKI GENERALI,ČASNICI,DOČASNICI I VOJNICI BRANILI SVOJ KUĆNI PRAG OD SRPSKO-CRNOGORSKIH ZLOČINACA,RED JE DA ISPRAVITE POVIJESNU GREŠKU, JER GROBOVI VAM NIKADA NEĆE OPROSTITI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


Krajnje je neobičan postupak beogradskog Višeg suda, koji je u Hrvatsku poslao optužnice što ih potpisuju vojni tužitelji – vojnog tužiteljstva koje više ne postoji! Zapravo, takva optužnica koju više nitko ne zastupa jer tužiteljstvo koje je potpisuje ne postoji – i nema pravnu snagu! Tek ako u tom slučaju nešto učine beogradski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, stvar bi mogla postati pravno važna. Uza sve, optužnice se za većinu od 40 optuženih, među kojima su najpoznatiji Šeks, Merčep, Vekić i Glavaš, prema onome što se sada zna, temelje samo na iskazima ratnih zarobljenika.
Nama nije potrebna abolicija onaj tko je učinio zločin mora odgovarati ali isto tako ukinite aboliciju za četnike koljače,nama ne trebaju nova i veća prava netrebaju nikakva ali ne dajite prava aboliranim zločincima da sjede u saboru i vode ovu državu,ne postavljajte sinove i kćeri zločinaca iz prošlog režima za premijere i predsjednike,braniteljima netrebaju grandiozni spomenici pa nismo partizani ali ne dižite za hrvatski novac spomenike četnicima.
Ali sve to nije problem jer polazimo od krivih postavki,naime svaki pravi pošteni branitelj i dragovoljac nije pošao u Domovinski rat da bi ostvario neka prava pa ih stoga nije ni očekivao,ono što je očekivao bilo je ranjavanje,metak ,zarobljavanje i ako bude sreće Hrvatsku državu u kojoj će njegovi roditelji ,njegova djeca živjeti životom dostojnim Hrvatskog čovjeka ,u kojoj će imati gdje raditi i pošteno zarađivati ,u kojoj Hrvat neće biti obespravljen u svojoj kući kao u Jugoslaviji.Tu i takvu Hrvatsku branitelji su nosili u srcu i mislima odlazeći u rat,u logore ,u grobove i jedino je ta i takva Hrvatska pravo Hrvatskog branitelja,najveća nagrada i statisfakcija i ništa drugo nam nije potrebno.I ova prava gospodo na vlasti slobodno uzmite jer nismo zbog njih ratovali i gubili mladost i živote,ali od Hrvatske učinite onakvu Hrvatsku kakvu imamo u srcu.Gospodo hrvatski domoljubi i i intelektualci nemorate i nesmijete se zamarati problemima prava branitelja,usmjerite svu svoju energiju na Hrvatsku kao zemlju Hrvatskog čovjeka i ostvarite ju,branitelji su svoj posao odradili ali nažalost trenutno gubimo u miru ono sto smo stekli u ratu i tu na tom bojnom polju vi dajte svoj doprinos.Na tom području mi se ne snalazimo,niti smo intelektualci,niti diplomati a najmanje političari.Stoga sam mišljenja da nas ne treba zvati u politiku i političku stranku jer budimo iskreni politika je umjetnost mogućega ,politika su kompromisi a mi jednostavno nismo spremni na kompromise niti razmišljamo na politički način,uostalom da smo tako razmišlali nebi išli u rat jer nije bilo realno misliti da je Hrvatska 90tih moguća.
San o velikoj Srbiji nije ostvaren ali izbjegli Srbi iz Hrvatske bi i dalje  eksploatirali  Hrvatsku. Isti su ovih dana srpskom parlamentu u Beogradu uputili prijedlog rezolucije o pravima izbjeglih i dostavili 45 tisuća potpisa potpore peticiji kojom se želi spriječiti da Hrvatska postane članicom EU-a prije nego se ispune njihovi zahtjevi za naknadom imovine i dr.
Nigdje se u rezoluciji ne navodi da su isti započeli oružanu pobunu protiv RH koja je rezultirala s više tisuća ljudskih žrtava te materijalnom štetom gdje su Hrvatsku vratili desetak godina unatrag.
Također nikada se nisu ni pokajali, a kamoli naknadili štetu RH zbog «posijanih» mina u RH znajući da su smišljeno napravili veliki zločin i preko mina  od kojih i dalje gine hrvatski narod.
Dakle, može se reći da su Hrvati već dvadeset godina i dalje žrtve od postavljenih mina koje su tu od zadnje srpske agresije na RH. Isti znaju gdje su postavljene mine, međutim nikada nisu pokazali Hrvatima i svijetu gdje se nalaze.
Hrvati oprez, pojedini Srbi koji su bili uključeni u veliko srpsku politiku i pobunu  i danas žive u slobodnoj Hrvatskoj, a neki od njih  su na  stalnoj relaciji Hrvatska – Srbija. Mnogi od njih su abolirani, a neki participiraju i u vlasti u Hrvatskoj.



tokic.stjepan723@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar