ponedjeljak, 24. listopada 2011.

ONI KOJI NE POLOŽE PONAVLJAJU ŠTO VRIJEDI I ZA HRVATE





ONI KOJI NE POLOŽE PONAVLJAJU
ŠTO VRIJEDI I ZA HRVATE

Od Nina, Knina, Biograda, Bihaća, Varaždina do Zagreba, koji je skoro pa opet opomena, ali i poticaj Hrvatima da se trgnu iz letargije. Očito se pokazuje da  su zapostavljena pravila Stvoritelja pa se ne žrtvuju dovoljno za život, nemaju uzora životu, koji jest i jedino se priznaje na Zemlji - Kozmozu. Dakle, po volji, neredu Hrvati su se udaljili od Oca, tj. života. Skrenuli su s puta na kojem  život zahtjeva dublje  promišljanje … Život jest i ne priznaje nikakve kompromise.
Očigledno, u Hrvatskoj se proturiječi životu i logici zdravog razuma, pa Hrvati u Zagrebu, kao i u „hrvatskim institucijama“, već stoljećima ne odlučuju o hrvatskom općem dobru, tj. osnovama za život u Hrvatskoj. Zašto …, zato jer nemamo stila za  održavanje uvjeta životu u Hrvatskoj, održavanje uvjeta životu koji je adekvatno dodijeljen Hrvatima.
Naravno, patnje su kao posljedica znak nereda, kako pojedinca tako i jednog naroda. Kako zadnjih stoljeća tako i danas Hrvati nisu dovoljno samoinicijativni, što je osnovno za život, zaboravili su stil koji ih je poticao, stoga je zameten hrvatski duh kao garancija životu.
Primijetivši nered u Hrvatskoj, izazvani stranci došli su gusariti. Organizirano su nastupili komesari - operativci okupatora i komesarčići Hrvati koji se za škude priklanjaju okupatoru – eksploatatoru, u čemu su najviše pomogli Hrvati koji ih trpe.
Komesarima – mentorima i komesarčićima institucije u Hrvatskoj služe samo za realiziranja ciljeva, radi kojih su i došli u Hrvatsku. Osnovni su im priručnici psihologije za mase, kako strahom pomoću sudova i dr. postići zacrtani cilj. U hrvatskim institucijama birokraciju su naviknuli po mjeri za sebe, a koju kontroliraju i plaćaju mrvicama od hrvatskih materijalnih dobara, jer kada se čovjeka svede na puku golu egzistenciju, guše  mu se misli.
Ovom temom želimo pokazati koliko su nepozvani hrvatski gosti dobronamjerni u Hrvatskoj, tko i zašto  im  dozvoli da postanu nemilosrdni, kako odnarođuju Hrvate. Pokazat ćemo to preko uništenih hrvatskih prijestolnica, što je očigledno, što i danas svaki Hrvat može osjetiti kroz povijest stradanja. Zar nam do sada silna stradanja još uvijek nisu dovoljna kao opomena.
Dakle, Hrvati se moraju radi života i beskonačnog života pozabaviti više: Ninom, Kninom, Biogradom, Bihaćem, Siskom, Varaždinom, a naročito Zagrebom, da se ne zaborave patnje, i tolika stradanja Hrvata od nepozvanih gostiju – varalica, za  koje su Hrvati mislili da se radi o ljudskim bićima. Kada varalice ne bi mogli sami onda bi se udruživali, Talijani i Srbi, Austrijanci i Mađari, Mađari i Srbi …, nismo dovoljno samokritični, pa se ispunio dovoljan razlog, koji pokazuje nedovoljnu angažiranost Hrvata u Hrvatskoj u odnosu kako je to skladno činio Ivan od Paližne, (Ivan Paližna), radi života koji jest, Otac i Sin  – Život. Zajedništvo je snaga za hrvatski – život!  
Treba li Hrvatima da se poruši koja hrvatska prijestolnica, ponavljanje sudbina Udbine, Borićevca, Zrina, Vukovara, da se i dalje desetkuje hrvatski narod, narodu koji se još nije oporavio od silnih stradanja kroz prošlost. Hrvati imaju Hrvatsku i svoju zajednicu – izboreno, a na sljedećim izborima moraju izabrati Hrvate koji će poljuljane hrvatske temelje učvrstiti.
Hrvatska vlast, u ime duhovnih vrijednosti, golu egzistenciju trba pretpostaviti – više se pozabaviti gospodarstvom, jer raditi, tj. kretati se znači živjeti i veseliti se na svome ognjištu.
Gledano u svjetskim konstelacijama Hrvati na sljedećim izborima moraju uzeti vlast u svoje ruke, prirodnim stilom Ivana Paližne. Odbaciti navike stvorene pod pritiscima komesara i komesarčića, po mjeri eksploatatora samo da Hrvati ne bi vladali, što na terenu uzrokuje tragično – kao posljedica vladanja janjičara – tragičara u Hrvatskoj.
U skladu s potrebama Hrvata, svjetonazori se trebaju mijenjati po uzoru Ivana Paližne, koji kao uzor stalno osvjetljava hrvatski duh, koji potiče Hrvate da uzorno žive zajedništvo, da  nakon angažiranja i vladaju zarađenim.
Zarađeno i Hrvatska meta su okupatoru, koji uvijek preko najslabije vitice dođe nepozvan,  jednom  kao Koloman, drugi put kao … ali uvijek podržani od hrvatski janjičara.
Hrvati u Hrvatskoj trebaju kriterije i stil Ivana Paližne kako čuvati vitalnost Hrvata, jer lopovi stalno promatraju u koji dio dvorišta mogu najlakše ući, i preko kojeg člana u obitelji. Prevarom se nametnu, nakon čega poruše ognjište i rastroje obitelj. Kada se parazitu omoguće uvjeti, dok čovjek spava parazit se aktivira kao zlo. Znao je to Ivan Paližna kojeg Hrvati nisu nastavili slijediti, pa su stvorili dovoljan razlog, dok ponavljaju grješke.
Stvoritelj je čovjeku dao bezbroj mogućnosti da pomoću njih čuva uvjete životu. Puno puta na Zemlji sila je pravda, a kada je u pitanju život Hrvata, moramo se sjetiti Ivana Paližne kao uzora Hrvatima.
Dakle, tragičari – janjičari, kao opomena -  prema spoznaji kao zlo, više ne smiju vladati u jednoj zajednici. Odgovor i rješenje je stil Ivana Paližne.
Zato sljedeći izbori neka budu potaknuti odvažnošću Ivana Paližne, kao prekretnica Hrvata, koji se neće dati omesti i dozvoliti da bez njihova nadzora hrvatski komesari i komesarčići nadgledaju prebrojavanje glasova.
Pomoću nekih anketa uvjeravaju s koliko posto su osvojili vlast, a konkretno su lopovi, zlo, tj. izvrgnuće zdrava čovjeka. Kolomanova pokvarenost, kao zlo za Ivana Paližnu je prozirna, kada Mađari izjavljuju kako od Baltičkog mora do Jadranskog mora ne vide Hrvatsku.  Kasnije i banu Josipu Jelačiću Mađari su bili prozirna lukavština.
Ubuduće, vlast Hrvatima i pod kontrolom Hrvata da to zaživi i prijeđe u naviku i postane tradicija, dakako što se postiže samoinicijativom pomoću dnevnog žrtvovanja – življenja. Po uzoru kako su Ivan Paližna i  Ban Josip Jelačić čuvali Hrvatsku.
Nisu Hrvati na tuđem teritoriju, nikome ne smetaju, ali očigledno svoju državu i zajednicu trebaju više njegovati, a koju bi uljezi pomoću nekih izbora devastirali. Osloniti se treba na dnevno žrtvovanje – življenje, pa će životu Hrvata nagrada i veselja biti u izobilju. Neka budu uzori Ivan Paližna i Berislavić, a ne spomenici, kao npr, Biogradu - nekadašnjoj prijestolnici, koje su u svoje ime podizali okupatori Hrvata.
Samokritični Hrvati se ne kockaju Hrvatskom kao komesari , komesarčići, pomoću institucija koje su doslovce u njihovoj kontroli, a pomoću mrvica zavode Hrvate njihovim prokušanim sredstvom na izborima.
Čovjek svoju kvalitetu pokazuje pomoću vremenski racionalnog  uspjeha, zato ne smije ponavljati grješke, već opomene stalno imati u pamćenju, okrenuti se budućnosti, tj. uzoru Ivanu Paližni, jer ponavljanje znači kočenje , zaustavljanje života. 
Zato neka ova spoznata nužnost potakne i prijeđe u naviku, bez koje Hrvati nisu prepoznatljivi, a rade protiv sebe. Ubuduće, hrvatski barjak neka se vijori u Vrani, gdje je Ivan Paližna bio Prior Vranski, Biogradu i diljem Hrvatske.
Neka anacionalni duh nestane ponajprije u Poličniku, gdje je Ivan Paližna rođen (N. Klaić), Vrani, Biogradu i diljem Hrvatske, neka zaživi hrvatski duh potaknut stilom Ivana Paližne, koji će zamijeniti duh komesarčića, zle duhove Kolomana, Josipa Broza Tita i drugih. Njegovim imenom i imenima drugih uzornih Hrvata treba zamijeniti spomenike hrvatskih janjičara-tragičara, spomenike koji i danas u Biogradu podsjećaju na prošlog okupatora Hrvata.
Koga predstavljaju današnji nosioce vlasti u Biogradu, dok su žitelji Biograda čistači na jahtama stranaca, bez perspektive jer nema tvornica – proizvodnje, a što je odraz duha vladajuće garniture Biograda.   
U Zadru, listopad 2011. godine.

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

Nema komentara:

Objavi komentar