nedjelja, 17. ožujka 2013.

ZORANE MILANOVIĆU, MI HRVATSKI NAROD ZAHTIJEVAMO TVOJU NEOPOZIVU OSTAVKU I TO ODMAH!


ODBOR ZA BRANITELJE
Gradski odbor HDZ Grada Zagreba


Broj: DO/003/03/2013
Zagreb, 17.03.2013. godine
 

 Povjerenstvo za hrvatske branitelje HDZ Grada Zagreba oštro osuđuje neprimjerenu i skandaloznu izjavu premijera Zorana Milanovića izrečenu na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a da se u Hrvatskoj vodio građanski rat. To je teška uvreda ne samo za hrvatske branitelje, nego za sve domoljube, Hrvate i građane Republike Hrvatske koji vole i cijene svoju državu. Zar premijeru Milanoviću ništa ne znači preko 15 000 poginulih i nekoliko desetaka tisuća ranjenih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja čijom je krvlju natopljena naša domovina. Zar premijeru Milanoviću ništa ne znače majke, udovice i djeca poginulih branitelja da na taj način omalovažava njihovu žrtvu. Zar je moguće da on, koji se ponosi svojim znanjem i naobrazbom, ne zna ili neće da zna da je u Hrvatskoj na djelu bio teški i krvavi osvajački i agresorski rat s ciljem uništenja svega što je hrvatsko.I na kraju zar njemu ništa ne znače oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču i tužba Republike Hrvatske za genocid protiv Srbije iz srpnja 1999. Mi, hrvatski branitelji, zbog ove skandalozne izjave premijera Milanovića tražimo i zahtijevamo njegovu neopozivu ostavku na mjesto premijera. Smatramo da čovjek koji tako malo drži do herojske borbe i žrtve hrvatskih branitelja nije zaslužio da bude na čelu hrvatske vlade.
           
 
Odbor za branitelje
Gradskog odbora HDZ Grada Zagreba
umirovljeni brigadir Zoran Piličić, prof.
 


KAKO SAM U MNOGIM TEKSTOVIMA NAPISAO (UOSTALOM MNOGO PUTA U TRILOGIJI O RASIZMU) DANASNJA VLAST VJERNO SLUZI I BEOGRADU I SVJETSKIM MOCNICIMA. UTRKA TKO JE NAJZASLUZNIJI ZA OBRANU VELIKOSRPSKE POLITIKE U HRVATSKOJ SE NASTAVLJA. MORAMO IM ODATI PRIZNANJE JER MORAJU SLUZITI INTERESIMA ONIH KOJE JE NAJBOLJE OPISAO NJIHOV VOZD SLOBODAN MILOSEVIC:
Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Oni ga nisu branili, jer po svim izveštajima koje smo dobili od policajaca, građana i ostalih, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uveče, oni su naredili - bežaniju! Prema tome, tu nije bilo nikakvog otpora niti je bilo borbenog dodira sa hrvatskim snagama. (...) - Tamo je palo naređenje da svi izađu iz Krajine istog dana, čak bez stvorenog kontakta sa hrvatskom vojskom na najvećem delu fronta. (...) Pitanje je ko je, zaista, doneo odluku da krajiško rukovodstvo napusti Krajinu? Takva odluka, kada su imali sve uslove da se brane, izazvala je egzodus. Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije, sa kojih su oni utekli kao zečevi?!
ZATO TREBA RAZUMJETI MINISTRA JOVANOVICA KOJI MORA SVOJIM NASTUPIMA POKAZATI DA ON NIJE ZEC. I HRVATSKA VLAST TREBA HAPSITI ONE KOJI SVOJIM POSTUPCIMA PODSJETE SRBE NA NAJVECI ZLOCIN IKADA NAPRAVLJEN U POVIJESTI:
NAPRAVITI OD LJUDI ZECEVE JE DOISTA STRASNO, ZAR NE?
 
ZATO JE I MAMIC NEPRIMJERENO REAGIRAO PREMA PRIPADNIKU TE POPULACIJE, A I MILANOVIC JE DOBRO POSTUPIO, JER NISTA NE MOZE POMOCI TAKVIMA OD DVRDNJE DA SE RADILO O GRADJANSKOM RATU, ZAR NE?
 
Vas,
Josip
 
Evo nekoli tekstova koji salje Canadian Croatian Congress:
 
 
4. Branitelji napali premijera - Milanović objasnio što je mislio - video
 
Premijer Zoran Milanović objasnio je svoj jučerašnji govor s Glavnog odbora SDP-a u kojem je, komentirajući izjavu Ruže Tomašić o tome kako je Hrvatska za Hrvate, rekao da se Hrvatska i Finska ne mogu uspoređivati, spomenuvši pritom i građanski rat, ali i agresiju na Hrvatsku. Premijer je 10 minuta objašnjavao što je jučer mislio i održao lekciju novinarima. Naglasio je da se novinarski prilozi rade tako da se pusti cjelovita izjava i da dodatna objašnjenja neće biti potrebna. Tvrdi da je jučer uspoređivao društva i da je tumačenje njegove izjave u drukčijem kontekstu, kontekstu shvaćanja da je u Hrvatskoj bio građanski rat - gruba manipulacija. Uspoređujem društvo koje nije imalo nikakvu vrstu rata i traume posljednjih 150 godina i u kojem je reći da je Finska za Fince nešto sasvim drugo nego u Hrvatskoj reći da je Hrvatska za Hrvate. Nastavljam, mi smo imali razoran rat i agresiju. S kim da se usporedimo - s Mongolijom? Apeliram da se moje izjave, ali i izjave kolega iz opozicije ne režu, rekao je, među ostalim, Milanović. Građani koji su sudjelovali u agresiji i pobunili se protiv Hrvatske vraćeni su u hrvatski ustavni poredak i to je najveća afirmacija Hrvatske, to su hrvatski građani koji su abolirani, poštuju hrvatske zakone i danas su naši kolege u Saboru, rekao je. Na jučerašnju Milanovićevu izjavu stigla je i burna reakcija Povjerenstva za branitelje HDZ-a Grada Zagreba. Oštro osuđuju, ističu, jučerašnju 'skandaloznu i neprimjerenu' izjavu premijera Milanovića. U HDZ-u kažu da je takva izjava teška uvreda ne samo za branitelje nego i za sve građane Hrvatske koji vole i cijene svoju državu. Mi, hrvatski branitelji, tražimo neopozivu ostavku premijera Milanovića jer smatramo da čovjek koji da takvu izjavu nije zaslužio da bude premijer, poručio je s konferencije za novinare umirovljeni brigadir Zoran Piličić, predsjednik Povjerenstva za branitelje.
 
Osude iz HDZ-a
 
Sigle su i oštre osude iz županijskog osječko-baranjskog i osječkoga Gradskog odbora HDZ-a. Jučerašnja izjava premijera Milanovića je skandalozna, rekao je na konferenciji za novinare županijskog i gradskog HDZ-a u Osijeku general u miru Mladen Mikolčević. 'Evidentno je da Milanović radije barata takvim izjavama nego da prizna da je stanje u Hrvatskoj vezano za gospodarstvo i socijalnu neimaštinu katastrofalno', dodao je. Jučerašnju izjavu osudili su i predsjednici osječko-baranjskog i osječkog HDZ-a Davorin Bubalović i Damir Kramarić. S konferencije za novinare u Slavonskome Brodu čelnik HDZ-ova povjerenstva za branitelje Damir Princip Milanovića je pozvao da podnese neopozivu ostavku. 'Mi, hrvatski branitelji, smatramo da bi naš premijer ipak trebao voditi računa o tome što govori u ime hrvatskih građana, jer nije izabran zato da ispravlja povijesne činjenice nego da ih uvažava, vodeći računa o duševnim bolima onih koji su bili žrtve srbočetničke JNA i koji još nisu dobili svoju satisfakciju', rekao je Princip. Treba uvažavati i to da se više od 1500 branitelja vode kao nestali te da zločinci još nekažnjeni šeću Hrvatskom, a DORH u vezi s tim pitanjem jako malo čini, rekao je.
 
Premijerove izjave osudila i HVIDR-a
 
Kvalifikacijom Domovinskog rata kao građanskog premijer Milanović prekršio je Ustav, hrvatske zakone i Deklaraciju o Domovinskom ratu te svjesno uvrijedio sve hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i obitelji poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, kao i sve hrvatske građane, stoji u priopćenju HVIDR-e. Od premijera traže ispriku i neopozivu ostavku, a od mjerodavnih institucija pokretanje postupaka.
 
 
-----------------
 
From: Andrija Hebrang
Date: March 17, 2013 6:02:10 AM PDT
To: Canadian Croatian Congress
 
Poštovani,

šaljem Vam dva dopisa, jedan u koje osobno ime a jedan u ime Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991. Oba dopisa su privitku.

Zahvaljujem na Objavi, prof.dr.sc. Andrija Hebrang
 
                Mamić izjava 2013.
 
                Prof.dr.sc. Andrija Hebrang
                Zagreb, 17. ožujka 2013.
 
                Uhićenje g. Zdravka Mamića zbog izjave date u radio emisiji povratak je uvođenja verbalnog delikta po uzoru na komunističke režime, kojima je onemogućavanje iznošenja javnog mišljenja bio temelj vladanja. Gospodin Mamićizrekao je svoje mišljenje izazvan cijelim nizom postupaka ministra Jovanovića, koji u javnim nastupima vrijeđa sve institucije, od Hrvatske biskupske konferencije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, hrvatskih športaša pa sve do ukupnog znanstvenog osoblja u znanstvenim ustanovama. Ukoliko postoje u izjavi g. Mamića elementi klevete, ministar Jovanović može pokrenuti redoviti postupak pred sudom. Kada bi se uhićivali javni djelatnici zbog izgovorene riječi, g. Jovanović bi bio među prvima u zatvoru. On je u više navrata stranku HDZ nazvao zločinačkom i tako zbog trojice njezinih optuženih članova uvrijedio preko dvijesto tisućčasnih i poštenih članova. U zatvoru bi završio i g. Ratimir Čačić, kada je dao neusporedivo težu i opasniju izjavu od g. Mamića. U jednom našem sučeljavanju na HTV-u izjavio je da je HDZ fašistoidna stranka, i nitko ga nije uhitio! Dakle, u ovoj našoj napaćenoj i izokrenutoj Hrvatskoj postoje različita mjerila za uhićenje povodom verbalnog delikta. Vrijeđanje nacionalne manjine je razlog za uhićenje, a teška uvreda stranke koja je bila na čelu hrvatskog naroda u stvaranju i obrani države je dozvoljena. Nije li ta pojavnost veće zlo od izjava o kojima je riječ? Zar je smrt preko 7.000 hrvatskih civila i preko 6.000 hrvatskih vojnika pobijenih u srpko-crnogorskoj agresiji bila uzaludna, jer se ne poštuje njihova žrtva koju su dali za uspostavu demokratske Hrvarske, već se preko žrtve prelazi i uspostavlja se gušenje slobode govora, kakvu smo imali u nekadašnjoj Jugoslaviji? Ukoliko smo već uveli, ne znam čijom odlukom, delikt mišljenja i govora, zašto nije ista mjera primijenjena na g. Zorana Milanovića kada je izjavio da je u Hrvatskoj bio građanski rat i tako uvrijedio sve koji su u srpsko-crnogorskoj agresiji na Hrvatsku izgubili sve što su ili koga su imali? Ne potiče li to Milanović na novu agresiju protiv hrvatske države? Na žalost, u ovim ostatcima hrvatske državnosti zaštićeni su svi osim same hrvatske države.
 
                Prof.dr.sc. Andrija Hebrang
                                                                               
-----------------
 
                Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991.
 
                Medijima - svima
                Zagreb, 17.ožujak 2013.
 
Priopćenje povodom izjave premijera Zorana Milanovića da je u Hrvatskoj bio građanski rat
 
                Premijer Zoran Milanović teško je uvrijedio sve dragovoljce Domovinskog rata i sve hrvatske branitelje, civilne žrtve i sve hrvatske građane, kada je na sjednici Glavnog odbora SDP-a izjavio da je u Hrvartskoj bio građanski rat. Kao udruga koja objedinjuje liječnike dragovoljce, koji su najpozvaniji svjedoci o zbivanjima devedesetih, oštro prosvjedujemo zbog te izjave. Znamo da je rat prohujao kraj gospodina Milanovića koji se nije uključio u obranu Republike Hrvatske, a razumijemo i njegovu stranku SDP koja takvu izjavu ne osuđuje.
 
                Međutim, kao premijer dužan je poštivati povijesnu istinu o srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku. Postavljamo mu pitanje, kakav je to građanski rat u kojemu jedna strana ima topove, vojne avione i brodove, a druga lovačke puške? Premijer bi se trebao držati Rezolucije o obrambenom Domovinskom ratu Hrvatskog sabora i poštivati odluku Međunarodnog suda u Hagu, koji je jasno označio tko je bio tko u toj agresiji.
 
                Zbog teške uvrede dragovoljcima i sveukupnim hrvatskim braniteljima i zbog nepoštivanja saborske deklaracije, tražimo da se u Hrvatskom saboru povede postupak opoziva gopodina Zorana Milanovića s položaja predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Njegova izjava jedna je u nizu teških kršenja dokumenata Hrvatskog sabora, pozitivnih zakona o Domovinskom ratu i civilnim žrtvama te je izraz falsificiranja povijesti u korist agresora. Zato tražimo da postupak opoziva započne odmah, jer bi odgoda omogućila daljnje laži i klevete o sudionicima rata s nesagledivim posljedicama po interese Republike Hrvatske.
 
Počasni predjednik UHLD 90.-91.           Predsjednica UHLD 90.-91.
Prof.dr.sc. Andrija Hebrang, dr.med.                       Mr.sc.Vesna Bosanac, dr.med.
 
-----------------
 
From: Željko Tomaševic
Date: March 17, 2013 9:3
Subject: Priopćenje Odbora za branitelje HDZ.
From: Odbora za branitelje HDZ
Poštovani!
U privitku se nalazi priopćenje Odbora za branitelje HDZ.
Sa poštovanjem!
 

 
'Premijeru, u kojem građanskom logoru je bio hrvatski branitelj?'
 
Žustro po Milanoviću - U Virovitici je danas održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su članovi Odbora za branitelje virovitičkog Županijskog odbora HDZ-a oštro komentirali izjave premijera Milanovića. U Virovitici je danas održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su članovi Odbora za branitelje virovitičkog Županijskog odbora HDZ-a oštro komentirali izjave premijera Milanovića. U ime povjerenstva za branitelje Županijskog odbora uz člana Nacionalnog odbora virovitičko-podravske županije osudili su premijerovu izjavu o Hrvatskom građanskom ratu. Poručuju da li Hrvatska nije bila u građanskom ratu, već da je ipak izvršena agresija kako na državu Hrvatsku tako i na građane koji žive u njoj. U ime brojnih nezaštićenih građana, branitelji i dragovoljci domovinskog rata su bili primorani krenuti u obranu i zahvaljujući njima danas imamo Hrvatsku koju priznaje cijeli svijet. Odbor branitelja virovitičko-podravske županije oštro osuđuje premijerove izjave iz razloga što mu žele poručiti da svi oni koji vole RH čak i pod cijenu života, moraju biti spremni stati iza svojih riječi i izjava. Savjetuju premijeru da ipak prije nekih izjava porazgovara s ministrom Matićem i Kotromanovićem, koji će ga ipak uputiti u činjenično stanje domovinskog rata. Umirovljeni časnik te predsjednika časničkog zbora, bojnik u mirovini, Davor Špoljarić, je u svom obraćanju medijima istaknuo da jučerašnja izjava je nadopunjena te da je iz Srbije u ljeto 1991. izvršena otvorena agresija na Hrvatsku te da je tada Srbija i okupirala trećinu hrvatskog teritorija, da je centar moći bio u Srbiji i to su činjenice koje su nepobitne. Bojnik Špoljarić potvrđuje da je i sam sudjelovao u oslobađanju RH i tada nije nitko od branitelja nije stupio na teritorij Srbije, no da se isto ipak ne može reći za agresora. Branitelje je pogodila izjava premijera jer ih vrijeđa te ne priznaje njihovu žrtvu koju su podnijeli onda kada su je morali podnijeti kako bi danas imali Hrvatsku kakvu i danas imamo. Braniteljske udruge za cilj imaju opravdati dignitet i istinu o domovinskom ratu, stoga je reakcija branitelja neupitna. Poruka branitelja je obraniti čast svojih kolega koji više nisu s nama te obraniti ono što danas imamo i što je važno sačuvati. Prioritet svih udruga je taj da se sazna istina,a ta istina je puno značila za cijelu Hrvatsku. Izjava premijera Milanovića je temelj stava i mišljenja. Vraćamo se u vremena koja su bila aktualna prije 90-tih godina, i izražavaju zabrinutost da najgore ipak tek dolazi.
 
Piše: Maja Šantoši
 
-----------------
 
HSP dr. Ante Starčević: 'Tražimo neopozivu ostavku 'slučajnog' premijera Milanovića!
 
HSP AS najoštrije osuđuje i izjavu premijera Zorana Milanovića u kojoj jasno i nedvosmisleno definira obrambeni i Domovinski rat kao građanski. HSP dr. Ante Starčević reagirao je danas na izjavu premijera Milanovića koji je komentirajući izjavu predsjednice te stranke Ruže Tomašić, kazao uspoređujući Hrvatsku i Finsku, da Finska nikada nije imala građanski rat. "Ovim putem HSP AS traži hitnu i neopozivu ostavku "slučajnog" premijera Zorana Milanovića zbog neprimjerenih istupa u javnosti i uvođenja "verbalnog delikta". HSP AS najoštrije osuđuje neargumentirane izjave premijera Zorana Milanovića upućene predsjednici HSP AS i saborskoj zastupnici Ruži Tomašić u kojima se, bez prethodno preslušanog njenog govora, na neprimjeren način obrušio na gospođu Ružu Tomašić. Nepotrebnim uhićenjem Zdravka Mamića i verbalnim obrušavanjem na Ružu Tomašić u Hrvatsku se na mala vrata vratio „verbalni delikt“. Podsjećamo širu hrvatsku javnost kako se, upravo u vrijeme komunističkog jednoumlja (1945. - 1990.) jednopartijski sistem pomoću "verbalnog delikta", brzo i efikasno obračunavao sa svojim neistomišljenicima. Na tragu njegovih aktualnih i prethodnih izjava uvjereni smo kako je Zoran Milanović "slučajni" premijer jedne podobne i nesposobne Vlade. HSP AS najoštrije osuđuje i izjavu premijera Zorana Milanovića u kojoj jasno i nedvosmisleno definira obrambeni i Domovinski rat kao građanski. Ovim izjavama premijer RH evidentno krši Ustav RH koji u svojim Izvorišnim osnovama govori kako hrvatski narod ima, između ostalog, povijesno pravo na punu državnu suverenost što se očitovalo pobjedom u Domovinskom ratu (1991. - 1995.), Deklaraciju o Domovinskom ratu, koja je izglasana na najvišem zakonodavnom tijelu u RH, a to je Saboru RH. Karakter obrambenog, Domovinskog rata potvrđen je i oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini 16.11.2012. godine. Pozivamo gore navedene nadležne institucije da poduzmu hitne zakonom predviđene mjere protiv premijera RH Zorana Milanovića. Zbog svega navedenog HSP AS traži hitnu i neopozivu ostavku premijera RH Zorana Milanovića jer je očito da premijer i aktualna Vlada RH nisu sposobni obavljati onu zadaću koju im je hrvatski narod povjerio.
 
Zamjenik predsjednice HSP AS
Ivan Tepeš, prof."
 
Piše: Luka Capar


Nema komentara:

Objavi komentar