utorak, 14. siječnja 2014.

TKO JE IVO MATANOVIĆ? IVO MATANOVIĆ GLUMI USTAŠU, A U KOMUNIZMU JE SUDIO POŠTENIM HRVATIMA

TKO JE IVO MATANOVIĆ?


ZLU JE SUDBINA DA SE MORA RAZOTKRITI KADA NAJMANJE ŽELI, kada preko pojedinaca narušava opće dobro jednog naroda.1. ... izdvojeno iz teksta Mile Prpe.
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Božićnom porukom inicirao pokret otpora agresivnom svetosavlju ... poziva crnogorsku vlast da mjesnu Katoličku crkvu izdvoji od Vatikana i podvrgne sjedištu u Crnoj Gori.

2. Hrvatska pravoslavna crkva – Velika Gorica – neovisni forum ... autor teksta kronološki pokazuje zle namjere SPC

3. Ivo Matanović, zadnjih desetljeća je na adresama Ogulin, otok Murter, Zadar. Rođen je u selu Šimići, Banja Luka, sa samo završena četiri razreda osnovne škole, kao napredni omladinac nadgledao je drvosječe na područjima Podkozarja ... gdje je nakon II. sv. rata totalno stradao hrvatski narod. U Zadru, kao operativac ... sudac porotnik ... predsjednik Udruge političkih uznika «Ivo Mašina», predsjednik Pokreta zdruga zdrugova političkih uznika Hrvatske, predsjednik Zajednice hrvatskih pravoslavaca. Skupa sa svojim sinom Srećkom radioamater ... predsjednici stranaka HSP i HČSP u Zadru ... uklonjeni su sa svih funkcija.

4. Ivo Matanović, predsjednik je jedne od hrvatskih zajednica pravoslavaca, sa sjedištem na otoku Murteru, jedini je koji se agresivno suprostavio priznanju Hrvatske pravoslavne crkve od strane Pravoslavne crkve EU, kojoj je sjedište u Parizu ... i prvoj nakon 69. godina održanoj liturgiji u Zadru za hrvatske pravoslavce, još i više, ovih dana svrstao se na stranu SPC u Zadru ... (vidi tjednik Vox od 10. siječnja 2014. godine, Skandalozno, I. M). Već duže vrijeme ističe neku autokefalnost katoličke crkve u Hrvatskoj, što je Hrvatima od davnina poznata priča; zlo preko pojedinaca urušava hrvatsko opće dobro.


PRILOZI, uz ovaj uvod o Ivi Matanoviću:


I
ZADARSKI REGIONAL : MATANOVIĆ GLUMI USTAŠU, A U KOMUNIZMU JE SUDIO POŠTENIM HRVATIMA!
 «Ustaša» Ivo Matanović je za vrijeme komunizma sudio poštenim Hrvatima na Okružnom sudu u Zadru. Za vrijeme komunizma je bio sudac porotnik u političkim procesima nedužnim Hrvatima.

Zadarski Regional, 26. studenog 2008. godine

II

IVO MATANOVIĆ ISKLJUČEN IZ  HOZ JAZOVKA
UDRUGA HRVATSKI OBREDNI ZDRUG
HOZ JAZOVKA DOSTAVILA
IVI MATANOVIĆU IZ ZADRA, IVANA ZADRANINA 1D DOPIS U KOJEMU NAVODI:

Gospodine Matanoviću!

Dne 15. travnja 2008. isključeni ste iz članstva udruge HOZ- Hrvatski Obredni Zdrug – JAZOVKA po čl. 10., i 13. Povelje Zdruga.
Više se ni u kojem obliku ne smijete nazivati ni podpornim ni ikakvim članom Zdruga. Zdrug će po vlastitoj procjeni pokrenuti pravosudni postupak protiv Vama, kako bi zaštitio svoj ugled te naknadio dosadašnju i moguću buduću štetu prouzročenu Vašim ponašanjem.

Isključeni ste

·       zbog neistina o vlastitoj navodno ustaško-domoljubnoj prošlosti
·       zbog zlorabe/prisvajanja/krađe/plagiranja naziva Obredni Zdrug
·       zbog zadarskih izgreda u svezi s 10. travnja i podmetanjem plagiranoga naziva
·       zbog razorne djelatnosti proti hrvatskom obćemu dobru i napredku Zdruga
·       zbog neizpunjenih članarinskih obveza prema Zdrugu
·       radi zaštete Zdruga od svake nečasti te nečisti.

Bezuvjetno ste obvezani na povratak svoje izkaznice poštanskom preporukom Zdrugu.
Zdrug će iskaznicu poništiti pa time spriečiti moguće daljnje zlorabe.
Ako iskaznicu ne vratite do 30. travnja 2008., Zdrug će tu zadaću provesti na Vaš trošak i štetu.

HOZ JAZOVKA
Boris Prebeg, predsjednik


Isključenje Ive Matanovića iz HOZ JAZOVKA


III

UTVRĐENO: MATANOVIĆ NIJE BIVŠI POLITIČKI ZATVORENIK

Ministarstvo pravosuđa, Uprava za zatvorski sustav, Središnji ured dostavio je  odgovor Hrvatskom društvu politički zatvorenika, podružnici Zadar, dana 2. lipnja 2008. godine da za  Ivu Matanovića  ne raspolažu podacima i dokumentacijom o izdražavanju kazne imenovanog za utvđivanje statusa bivšeg političkog zatvorenika.

Matanović nije bivši politički zatvorenik


IV
ZBOG NERADA PODRUŽNICE HČSP-a ZADAR KOJU JE VODIO HRVOJE SREĆKO MATANOVIĆ SIN IVE MATANOVIĆA JE RASPUŠTENA
TAKOĐER, RANIJE JE IZ HSP I HČSP IZBAČAN I IVO MATANOVIĆ
Zbog nerada Matanovića raspuštena podružnica HČSP-a Zadar
Srećko Matanović - u sredini
Matanovićev sin Srećko Matanović - u sredini
Predsjednik Hrvatske Čiste Stranke Prava raspustio je zadarsku podružnicu stranke te naložio dosadašnjem predsjedniku Hrvoju Srećku Matanoviću da preda ključeve stranačkih prostorija županijskom povjereniku Ivi Ćozi. Miljak se u otvorenom pismu Matanoviću obratio s riječima.
- Poštovani g. Matanović, primio sam Vaše pismo koje je po sadržaju i načinu izražavanja nedostojno člana Glavnog stana stranke i predsjednika Podružnice HČSP-a grada Zadra. Za Vaš nerad i nesnalaženje u organiziranju stranke optužujete sve i svakoga, a odbacujete bilo kakvu vlastitu odgovornost što nije pravaški a nije ni moralno. Zbog neodrživosti takve situacije u Podružnici Zadar, ista se raspušta, iako smatramo da njezino postojanje nije niti bilo vidljivo. Podružnica Zadar je prevažna za stranku i držimo da se ona mora kvalitetno pripremiti za slijedeće lokalne izbore, što u ovim okolnostima nije moguće. Odluka o raspuštanju Podružnice stupa na snagu - odmah. Stoga vas molimo da ključeve stranačkih prostorija predate županijskom povjereniku g. Ivi Ćozi.
Bog i Hrvati!
IVO MATANOVIĆ NA LISTI HČSP, 2009. GODINE
IX. IZBORNA JEDINICA
Zagreb, 2. studenoga 2007.
HRVATSKA ČISTA STRANKA PRAVA - HČSP
Nositelj liste: LUKA PODRUG, dipl. iur., roñ. 12.09.1960., SPLIT, ANTUNA BRANKA ŠIMIĆA 9 A
1. FLORIJAN ŽIŽIĆ, roñ. 13.01.1981., ŠIBENIK, JURJA BARAKOVIĆA 7
2. SREĆKO MATANOVIĆ, roñ. 01.01.1957., ZADAR, RUðERA BOŠKOVIĆA 6
3. MIRO PAIĆ, roñ. 10.01.1958., SKRADIN, RUPE 66 A
4. JOŠKO TRZE, roñ. 16.08.1970., SPLIT, PUJANKE 16
5. MIRO MORO, roñ. 12.06.1971., SOLIN, CRIVAC
6. STIPE RADAN, roñ. 06.09.1952., HRVACE, HRVACE
7. ALOJZ ERLIĆ, roñ. 01.02.1960., ZADAR, BANA TOME ERDODYJA BAKAČA 15
8. JOSIP GOLIK, roñ. 16.08.1968., TRBOUNJE, ĆEVIDI 9
9. JOSIP BOGOVIĆ, roñ. 06.03.1949., ZADAR, FRANJE BARUNA TRENKA 128
10. ANTE BILAN, roñ. 06.08.1961., PRISOJE, DICMO
11. MARKO ðAPIĆ, roñ. 29.07.1966., KNIN, VELEBITSKA 7
12. HRVOJE VRKIĆ, roñ. 24.06.1972., ZADAR, VUKOVARSKA 3 D
13. IVAN KOLIĆ, roñ. 22.08.1978., DUGOPOLJE, BLAJBURŠKA 17
14. IVO MATANOVIĆ, roñ. 09.02.1930., ZADAR, FRA IVANA ZADRANINA 1 D

V

MATANOVIĆEVA PRESUDA U IME NARODA

Okružni sud u Zadru, 24. srpnja 1974. godine, u vijeću sastavljenom od predsjednika suda Mladena Manojlovićakao predsjednika vijeća, suca Branka Novakovića, te sudaca porotnika Milana KovačićaLjubomira Majice iIva Matanovića, kao članova vijeća, uz sudjelovanje daktilografa Zdenke Dopuđ kao zapisničara, u krivičnom predmetu protiv optuženih Kovačević Mate i Kovačević Marije zbog kriv.djela iz čl. 118. st 3. KZ- Krivično djelo protiv naroda i države neprijateljske propagande i optuženog Jukić Dušana zbog kriv.djela iz čl. 118. st 3. i 4. , nakon provedene rasprave održane dana 22, i 23. srpnja 1974. godine u prisustvu Okružnog javnog tužioca Mr. Zdravka Dragića,

presudio je

I.opt. Kovačević Mate iz Poličnika na kaznu zatvora u trajanju od 8. (osam) mjeseci zatvora.

II.opt. Jukić Dušan iz Poličnika na jednu povišenu kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od 1 godine i 6 mjeseci.

Matanovićeva presuda u ime naroda

VI

MATANOVIĆ: ZAPISNIK O VIJEĆANJU I GLASANJU ZA PRESUDU U  IME NARODA
Okružni sud u Zadru, 24. srpnja 1974. godine

Vijeću sastavljeno od predsjednika suda Mladena Manojlovića kao predsjednika vijeća, suca Branka Novakovića, te sudaca porotnika Milana KovačićaLjubomira Majice i Iva Matanovića, kao članova vijeća, uz sudjelovanje daktilografa Zdenke Dopuđ kao zapisničara, u krivičnom predmetu protiv optuženih Kovačević Mate i dr. ,  za krivično djelo protiv naroda i države neprijateljske propagande

Matanović: Zapisnik o vijećanju i glasanju
Okružni sud u Zadru, 24. srpnja 1974. godine


VII 


PDF
Ispis
E-mail


SKANDALOZNO…..
Još jedna blamaža u Hrvatskoj pravoslavnoj zajednici. Nakon što je nedavno otkriven lažni fratar Andrija – Bonafacije Škulić, službeno najavljeni budući svećenik HPC, otkrilo se  da je varalica  i  kriminalac svjetskog glasa, pojavio se jučer i novi varalica, također najavljeni budući svećenik HPC protojerej Aleksandar Ivanov iz Bugarske. Razlika između ove dvojice je u tome što je ovaj prvi direktno varao ljude i posuđivao  veće sume novca – vidi portal:
Ovaj potonji je proglasio sebe samovoljno prvim svećenikom u HPC  i ako to mjesto prvog svećenika -biskupa metropolia je još uvijek prazno. Imenovao si jje i administratora u imenu Miljenka Marića iz Zadra, a potom zakazao i svoju prvu samostalnu liturgiju u izmišljenoj  Crkvi Hrvatske pravoslavne zajednice na Bilom Brigu - u Ulici Hrvatskog sabora 26 pokraj Zadra,  za nadnevak  6. siječnja 2014.g. u 10 sati. Zanimljivo je da su iznajmljeni prostor već imenovali crkvom (bogomoljom) i dali joj ime – "Crkva Svetog proroka Ilije“ – i ako pod ovim imenom već postoji jedna crkva u Zadru – na Poluotoku sa istim imenom, a u vlasništvu SPC. Recimo još i to, da su obojica svećenika pod otkazom. Svećeniku Ivanovu je osobno uručen jučer (4.01.2014.), a fra Andriji nije bilo moguće uručiti jer se nalazi u bijegu preko 6 mjeseci.
Stoga pozivamo sve vjernike Hrvatske pravoslavne Crkve da ne nasjedaju varalicama, pa i onda kada vas u crkvu pozivaju.
Više o tome svakako pročitat ćete u nastavku i na portalu Hrvatske pravoslavne zajednice.
Urednik
Akademik Ivo Matanović
**************************************************
POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKE ŽUPANIJE
/Odjel za krivična djela/
Z A D A R


 KRIVIČNA PPRIJAVA protiv Aleksandra Ivanova
pravoslavnog svećenika iz Bugarske – radi lažnog
predstavljanja i drugih krivični radnji.-

Ukratko o kronologiji dogođaja.

Prije dvije godine kod nas je – u udrugu Hrvatskih pravoslavnih vjernika prijavio se gore imenovani kao pravoslavni svećenik u rangu protujereja s namjerom da kod nas radi kao svećenik. Budući smo mi Udruga koja priprema obnovu Hrvatske pravoslavne zajednice – Crkve, a u nedostatku svećenika prihvatili smo rečenog gospodina da bude, kao gost-svećenik, u službi HPC i da po potrebi obavlja i liturgijske obrede. Dogovor je bio usmen, da će Udruga imenovanom povremeno isplaćivati neki skromni novac za preživljavanje i privremenu stanarinu, a sve u visini - kako udruga od donatora bude dobivala novac. Radilo s,uglavnome, o iznosima 200, 300, pa sve do 1500 kn. u jednom obroku. Dakako, plaćali smo mu smiještaj za njega i njegovu obitelj i kućnog ljubimca velikog pasa - u iznosu od  2.000.- kuna mjesečno. Od ljeta 2011. godine imenovani je povremeno dolazio iz Bugarske i surađivao sa našom udrugom kao gost svećenik, a pošto nije imao riješen status državljanstva nije se mogao niti stalno prijaviti, pa je tako boravište koristio u Hrvatskoj kao turist na rok od 3 mjeseca…… U međuvremenu Udruga Hrvatskih pravoslavnih vjernika uspjela se je registrirati kod Međunarodne pravoslavne crkve u Parizu i tim činom dobiti priznanje - Pomjesne Hrvatske pravoslavne Crkve (autokefalne) što nadilazi rang Udruge dobiven registracijom kod Državnog ureda RH. Ovako dobiven rang zajednice upravno pravno se ne može koristiti u državi RH sve dotle dok ova zajednica ne bude i državno registrirana, a to će se moći ostvariiti tek nakon 5 godina- koliki je zakonski rok utvrđen Zakonom, dakle još preostalih 20 mjeseci do ispunjenja ovog roka. Od druge polovice 2011.g. pa sve do nedavno o imenovanom nismo imali nikakovih podataka, a nismo to ni tražili, jer se radilo o osobi svećeničkog ugleda. Kao takovog smo ga prijavili i Međunarodnoj pravoslavnoj crkvi u Parizu kao svoga budućeg prvog svećenika koja ga je u svom dekretu o priznavanju HPZ kao Pomijesne  uvrstila u preambuli povelje o Autokefalnosti. I sada slijedi ono najgore, čega se je gospodin Ivanov latio, a to je ulazak u kriminal specifičnog karaktera. Proglasio se sam predsjednikom HPC, imenovao svog tajnika u imenu Miljenka Marića, pravnika iz Zadra sa stanom u………… te skupa sa njime napisao plakat o održavanju liturgije na dan 6.01.2014. (pravoslavni badnji dan SPC) – istakao plakat na više javnih mjesta po Zadru., kako će se Sveta misa održati u, gle sad čuda,  „Crkvi Hrvatske pravoslavne Crkve Sveti prorok Ilija“ koja se nalazi u Ul Hrvatskog sabora 26 (bili Brig). Ovdje se radi o iznajmljenom, za ovu prigodu, praznom poslovnom  prostoru. Zanimljivo je da su tom prostoru dali već i ime Crkve – „Sveti prorok Ilija“ (jedna već postoji na Poluotoku pod ovim imenom u vlasništvu SPC) i ako za taj prostor nemaju nikakvu valjanu dozvolu. Nadalje, imenovani protujerej Ivanov udružio se i sa međunarodnim kriminalcem lažnim fra. Andrijom- Bonafacijem Škulićem koji je već nekoliko puta osuđivan za lažno predstavljanje te kriminal raznih oblika do posudbi većih svota novca. I Za njim smo pokrenuli postupak uhićenja, jer se nalazi već preko 6 mjeseci u bijegu.

Za sve ove tvrdnje prilažemo:
preslik sudskih presuda
preslik  famoznog plakata te
preslik otkaza kojeg sam jučer osobno na ruke uručio g. Ivanovu.

Molimo hrvatsku policiju da još tijekom sutrašnjeg dana (6. 01. 2014.) preko svoje ophodnje posjeti mjesto u Ul. Hrvatskog sabora 26 u 10 sati – za kada je zakazana najavljena sveta liturgija. Napominjemo da u ovom  slučaju treba hitno reagirati, jer postoji mogućnost širenja kriminala većih razmjera a i bijega sa već učinjenim kriminalom – neplaćanje višemjesečne stanarine i drugih nezakoniti radnji.

U Zadru, 5. siječnja 2014.g.

Podnositelj prijave:
Akademeik Ivo Matanović, predsjednik udruge
Hrvatskih pravoslavnih vjernika.


VIII 


MATANOVIĆEVO SUPROSTAVLJANJE PRIZNANJU HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE I SVRSTAVANJE NA STRANU SPC U ZADRU

Matanović navodi da je Hrvatska pravoslavna crkva Sveti prorok Ilija ukradeni naslov Srpske pravoslavne crkve koja se nalazi u Zadru na Poluotoku čime se svrstava na stranu SPC u Zadru

IX 

MATANOVIĆ POKUŠAVA SPRIJEČITI BOGOSLUŽJA! 
EGZARH ALEKSANDAR IVANOV: Matanović pokušava spriječiti crkvi da obavi svoj posao – bogoslužja, a dobita je odluka patrijarha da je Matanović «persona non grata» - istaknuo je egzarh
VOX tjednik, 10 siječnja 2014. godine
X
DISTANCIRAMO SE OD IVE MATANOVIĆA-pismo patrijarha Europske pravoslavne crkve Nikole I iz ParizaEUROPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA      
EUROPSKA PATRIJARHIJA

Mi,

Nicolas I (Nikola I),  milošću Božjom,  nadbiskup Pariza, mitropolit Europe i patrijarh Europske pravoslavne crkve, izjavljujemo, proglašavamo i potvrđujemo slijedeće:
         Na osnovi  kanonskog istraživanja vezanog za našu crkvu u Hrvatskoj, mi odnosno Patrijarh, zajedno sa Svetim Sinodom i posredstvom Izvršnog Sinoda, distanciramo se od  gospodina akademika Ivu Matanovićazbog slijedećeg:

DRUGA STRANICA

1.    Nije radio ono što je obećao.
2.    Ono što je radio, radio je za vlastito dobro a ne za dobro crkve.
3.    Nije poštovao nikakvu crkvenu osobu niti naše propise.
Mi, oni koji možemo odobriti ili negirati kakav je naš odnos s laicima (svjetovnjacima), nakon ovih bolnih radnji i činjenica, s teškom tugom moramo se distancirati od gospodina akademika Ivu Matanovića. Ovo nije ekskomunikacija (isključenje iz crkve), molimo Boga  da se vrati na put milosrđa  i dobrih djela.

Nema komentara:

Objavi komentar