ponedjeljak, 18. veljače 2013.

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA: GOSPODARSKI PROGRAM KOJI IMAMO MOŽEMO ODMAH ZAPOSLITI 350000, DIGNUTI PLAĆE I MIROVINE 30-50% BDP NA 7%...


DIJELA ZNANSTVENIKA, GOSPODARSTVENIKA I KREATIVNIH POJEDINACA
Nažalost od oslobođenja RH od agresora i domaćih izdajica svakog dana je sve gore i gore. Hrvatska ide u dužničko ropstvo, a Hrvatski Narod postaje sluga u vlastitoj zemlji i kući. Ekipe znanstvenika i hrvatskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta intenzivno rade stavljaju svoje znanje i sposobnosti u službu naroda i Države Hrvatske. Time je otvoren put za svakog znanstvenika, gospodarstvenika i kreativnog pojedinca, kako bi svojim znanjem i sposobnostima pomogli sebi, narodu i Državi Hrvatskoj. Sami izaberite svoj put i budite kreatori svoje i hrvatske budućnosti. Klikom na ovaj Link vidjet ćete dio razvojnih programa, koji su u izradi i koji su gotovi, te mali podsjetnik što je do sada učinjeno: 
Nažalost mnogi kreativni pojedinci, koji su prije nekoliko desetina godina, stavili svoje znanje i sposobnosti u službu Naroda i Države Hrvatske, nisu dočekali da njihova djela zažive, da se njihovi ideali ostvare, a mi ima sada možemo reći: Počivali u miru .Prof. dr. Žarko Dolinar, Dr. Srđan Bill, akademik Ivan Supek, akademik Juraj Plenković, akademik HAZU-D Zdenko Rajgl, akademik HAZU-d Mariajn Mačina, akademik HAZU-d Antun Bauer, dr.BranimirMolak,dr. Josip Miličević, dr. Ivan Matić , dr. Ivo Jelić . Oni nisu više među nama, ali su njihova djela ostala i žive.
Nekoliko stotina živućih hrvatskih znanstvenika, akademika prof.dr.raznig zanimanaj i kreativni pojedinaca, nesebično rade  i svojim znanjem dopunjuju postojeće programe i izrađuju nove za  narod i Državu Hrvatsku.Trošeći svoje vrijeme i svoj novac. Daju što mogu a za uzvrat ne traže ništa osim da HrvtskomNarodu bude bolje.
Hrvatski Svjetski Sabor, u nekoliko desetina godina rada, dobio je financijska sredstva i to: od Ministarstva Znanosti RH 50.000 kuna za program održavanja Sabora Mladih 2005. godine u Karlovcu. Ostali trošak trodnevnog Skupa mladih iz Hrvatske i Svijeta koji je iznosio 60.000 kuna snosili svi sudionici Sabora, jer su ukupni troškovi trodnevnog Sabora mladim iznosili 110.000,00 kuna.
Donatori HSSD  od osnivanja do dana današnjega su:
Gospodin Denis Valčić Au. 1.500,00 au dolara, obitelj Šoljak iz NZ. Šoljak Lorenco i Šoljak Petar 1.500,00 nz dolara, Dragičević Milan CA. 600 ca.dolara, pokojni Mate Vekić 80.000,00 kuna, pokojni dr. Srđan Bill 500 DM.
Ukupna primanja HSSD, od osnivanja do danas, pretvoreni u eure iznose cca: 19.700,00 Eura (Slovima: Devetnaestisućasedamsto eura/.
Ukupni troškovi iznose cca. 530.000,00 eura (Slovima: (Petstotridesettisuća eura). Dakle, bez računanja putnih troškova i rada aktivista, tih 530.000 eura je novac kojeg su sudionici dali svojih vlastitih izvora. Samo izdavanje 3 broja Lista „Korijeni“ koštalo je 45.000,00 eura.
Ovaj rezime Hrvatskog Svjetskog Sabora napravljen je da ohrabri hrvatske domoljube, znanstvenike, gospodarstvenike i kreativne pojedince, koji žele dobro sebi, svom narodu i Državi Hrvatskoj, da znaju ako hoće raditi za dobro sebe, naroda i Države Hrvatske, da su im vrata širom otvorena i da će njihov rad, njihova djela i njihov osobni doprinos boljem sutra biti u funkciji izlaska naše Hrvatske iz teške moralne i ekonomske krize.
Donacije  se plaćaju na žiro račun broj:
2380006-1110011692,  Istarske kreditne banke Umag; na ime: HRVATSKI SVJETSKI SABOR, OIB: 30917314191        MB: 1545060
Devizni račun:  7030000-1545060.   HRVATSKI SVJETSKI SABOR Vl. Gortana 2. 52440 Porec
Istarska Kreditna Banka Umag  ( sw. code ) ISKBHR 2X
Iban: HR 982380 0061 1100 11692          E-mail: info@hssd.hr
Vama na usluzi!                                                                      Koordinator Niko Šoljak  prof.

                                                                

STRUČNI TIMOVI sa oznakom OK imaju vodietlje dok za druge izmedju strucnjaka nije odredjen voditelj.Stručnog Tima. Svatko tko zna,moze i hoce moze biti vodietlj Tima ili aktivno se ukljuciti u rad Tima za koji ima interes. Ovo je sansa svim Hhrvatskim domoljubima,koji znaju,mogu i hoce svojim znanjem i sposbnostima pomoci Hrvatskom Narodu i Državi Hrvatskoj.

Stručni TIM   za pravo i pravosuđe  Ok
Stručni TIM   za  vanjske poslove     OK
Stručni TIM   za unutarnje poslove    OK
Stručni TIM   za državnu upravu OK
Stručni TIM   za banke i štedionice OK
Stručni TIM   za  gospodarstvo   OK
Stručni TIM   za informiranje     OK
Stručni TIM   za znanost i tehnologiju OK
Stručni TIM   za strategiju razvoja RH  OK
Stručni TIM   za poljoprivredu, OK
Stručni TIM   za turizam OK.
Stručni TIM   za elektroenergetsku neovisnost RH OK
Stručni TIM   za brodogradnju
Stručni TIM   za ekologiju i okoliš
Stručni TIM   za urbanizam
Stručni TIM   za odgoj i obrazovanje
Stručni TIM   za mlade 
Stručni TIM   za  sport
Stručni TIM   za zdravstvo
Stručni TIM   za obitelji OK
Stručni TIM   za branitelje i žrtve rata OK
Stručni TIM   za socijalna pitanja     OK 
Stručni TIM   za žene   OK
Stručni TIM   za šumarstvo
Stručni TIM   za vode
Stručni  TIM  za stranke    
Stručni TIM   za kulturu
Stručni TIM   za likovni
Stručni TIM   za nezavisne zastupnike i kandidate
Stručni TIM   za stočarstvo
Stručni TIM   za ratarstvo
Stručni TIM   za ribarstvo
Stručni TIM   za šumarstvo
Stručni TIM   za ugostiteljstvo
Stručni TIM   za lovstvo
Stručni TIM   za rijeke i jezera
Stručni TIM   za uvoz i Izvoz
Stručni TIM   za promidžbu hrvatskih prijateljstava  OK
Stručni TIM   za investicije 
Stručni TIM   za Ljudski kapital    OK
Stručni TIM   za pomoć Hrvatima i Hrvatskoj   
Stručni TIM   za more i pomorstvo  OK
Stručni TIM   za nekretnine i imovinsko pravne poslove 
Stručni TIM   za pravnu zaštitu Hrvata i njihovih nacionalnih interesa
Stručni TIM   za promidžbu hrvatskih jela i pića  OK
Stručni TIM   za etnologiju folklor i glazbu
Stručni TIM   za hrvatski jezik i književnost   
Stručni TIM   za zaštitu hrvatske narodne baštine  
Stručni TIM   za hrvatske umirovljenike  OK
Stručni TIM   za utvrđivanje povijesne istine o hrvatskom narodu   
Stručni TIM   za spajanje obitelji i pronalaženje izgubljenih  
Stručni TIM   za hrvatsku pastvu i duhovnu obnovu Hrvatske  
Stručni TIM   za hrvatske povratnike   ( Dijasporu)  OK
Stručni TIM   za humanitarnu djelatnost
Stručni TIM   za sindikat   
Struni   TIM   za vjerske zajednice
Stručni TIM   za reviziju pretvorbe 
Stručni TIM   zviždača

Svakog dana Timovi se popunjavaju i kompletiraju . Za svakog tko hoće raditi svi Timovi su otvoreni .Sve Odluke se donose konsenzusom, a za one za koje se ne može postići konsenzus se jednostavno ne donose. U ovih 10 mjeseci rada od kada se ej krenulo u organiziranje stručnih nazovimo ih političkih TIMOVA nije puno napravljeno ali tu smo gdje smo .Kada se Timovi kompletiraju a to planiramo za par mjeseci zajednički sa gospodarskim timovima to ce biti snaga koju niti jedna Vlada neće moći ignorirati.


PROGRAM STRUČNIH TIMOVA

CILJ: Hrvatska, pravna, socijalna, demokratska, suverena, neovisna, gospodarski jaka Država Hrvatskog Naroda, naroda i narodnosti koje u njoj žive . Država u kojoj će moral i moralne norme biti osnovno mjerilo vrijednosti čovjeka .

ZADATAK  TIMA je rad za opće dobro naroda i Države Hrvatske . Zaštita hrvatskih nacionalnih interesa, te pravna i socijalna zaštita Hrvatskog Naroda u domovini i u svijetu. Pronalaženje puta zaštite pojedinca i Države u  svim segmentima gdje se krše osnovna ljudska moralna i financijska prava, pojedinca i Države Hrvatske. Moralno, pravno i financijski u granicama svojih mogućnosti  pronalaziti put koji vodi ka ostvarenju navedenih Ciljeva. 

POLITIČKI TIM  je glas javnosti Republike Hrvatske koje cine svi naraštaji i svih staleža, kako po nacionalnojtako i po vjerskoj  pripadnostia to znacida je:

TIM : mladih , kojima je ugrozena budućnost zbog stranackih diktaturakoje ne vode dovoljno brige o  interesima mladih generacija (Mladi se morajuza svoju bolju pravedniju i svjetliju budućnost izboriti)
 -TIM odgajateljaučitelja i profesora cija  profesija je degradirana , podcijenjenaomalovazavana kako moralnotako materijalno (financijski)ugrozena te se moraju  izboriti za ono mjesto u društvu  koje će im vratiti dignitet kao jednom od najznačajnijih stupova društvenih vrijednostijer odnjihovog rada ovisi budućnost i kvaliteta sposobnosti  hrvatskog Naroda i države Hrvatske.)

 -TIM znanstvenika i izumitelja (koji se moraju izboriti za svoje mjesto i prava u nasem drustvuda njihova znanstvena dostignuća budu priznata ipoznata da sluze na cast i korist njima i cijelom drustvu.
-          
 -TIM  Branitelja koji su svoje živote stavili na raspolaganje svom Narodu i drzavi kada je bilo potrebnoa  spremni su to opet uciniti  za hrvatski narod iDržavu Hrvatsku.
poginulih branitelja i njihovih obitelji ( oni se moraju izboriti za ono mjesto u društvu  gdje će njihove moralne vrijednosti biti stožina društva  kako bise na tim moralnim vrijednostima učile i odgajale nove generacije koje će imati iste idealeiste moralne vrijednosti koje će ući u svijest svakoghrvatskog građanina da je Narod i država Hrvatska svetinja za koje se ako treba i život daje.
-  TIM hrvatskih majki,   kceri i sestarageneralno govoreci ovo je stranka hrvatskih zenakoje su povijesno stajale uz rame svojih muzeva i sinova isacuvale rod Hrvatai na kojima kao majkama ostaje zadatak obnove naseg hrvatskog narodauz pomoc drzaveza sto ce se zauzimati ova stranka.

- TIM osoba treće životne dobi kada je ljudsko bice slabo i nemocnoa cesto i bolesnote im je nebrigom stranackih egoistickih politika  ugroženaosnovna životna egzistencija
(  zato se moramo  izboriti za svoja prava  da rezultatima  naseg minulog rada  osiguramo pristojnu i sigurnu egzistenciju.)

 - TIM radnika  čija osnovna prava su ugrožena divljim kapitalizmompo zelji dosadasnjih stranackih lidera ,  te načinom upravljanja hrvatskim gospodarstvom (radnici se moraju udruziti za ostvarenje svojih  radnih i osnovnih ljudskih prava da od svog rada mogu pristojno živjeti , sebi i svojoj obitelji osigurati kvalitetnu egzistenciju)

  TIM seljaka (seljacko stanovnistvo je temelj hrvatskog drustva bio i treba ostati u hrvatskoj drzaviZato drzava treba osigurati nasimpoljoprivrednicima na seoskim imanjima  osnovna proizvođačka prava kako nikome ne bi dozvolili da njihovi zdravi prehrambeni proizvodi nemajutržištea da tržištem Hrvatske  vlada uvozna roba sumnjive kvalitete), a ova stranka ce svojim zalaganjem osigurati tu zastitu.

-  TIM državnih službenika koji časno i pošteno obavljaju svoje dužnostia svakodnevno su izloženi nefunkcionalnoj organizaciji naslijedjenoj iz proslogstoljecaomalovažavanjute okrivljeni za  nefunkcioniranje sustava ( oni se moraju izboriti za svoja prava čast i poštenje da bude nagrađeni svi oni kojipredstavljaju i štite strucne kvalifikacije, moral i vladavinu prava  i jednakosti među građanima.)

TIM svih socijalno ugroženih drzavljana, jer je Hrvatska po Ustavu socijalna država koja mora osigurati pristojnu egzistenciju svim socijalno ugroženimosobama.

-  TIM svih hrvatskih intelektualaca, umjetnikanovinarapisacapovjesničara i svih slobodnih profesija i svih slojeva društva.

-
  TIM svih pripadnika Hrvatskog naroda  t.j Domovinske i Iseljene Hrvatske.

Polazeći od osnovnih komparativnih prednosti koje Hrvatska ima u odnosu na druge zemlje svijetavaloriziranjem tih prednosti  hrvatski narod ima sveuvjete da bude u nekoliko gospodarskih grana vodeći u Europi pa i u svijetu jer ima::

1. Intelektualni, moralni i socijalni kapital  
2. Prirodni resursi
3. Kulturno povijesni resursi
4. Geografski položaj  
5. Tradicija gostoprimstva

Sve navedeno daje mogućnost i hrani optimizam da se sa dobrom organizacijom i funkcionalnim općim dobrom vođena politika mogu postići   veomakvalitetni rezultati koji vode ka blagostanju svakog žitelja ove lijepe naše domovine Hrvatske.

                  1. Socijalna politika
                  2. Demografska obnova
                  3. Politička reorganizacija i obnova hrvatske nacionalne                                                                    filozofije                               
                  4.Gospodarstvo
                  5. Zapošljavanje

GOTOVI  GOSPODARSKI PROGRAMKOJI MOGU ODMAH IĆI U REALIZACIJU U VREMENSKOM PERIODU OD 3 DO 6 MJESECI

1.        Izgradnja nizinske, dvokolosiječne i elektrificirane željezničke pruge Rijeka – Zagreb – Botovo.
2.       Izgradnja matičnog kontejnerskog terminala „Zagrebačko pristanište“.
3.       Izgradnja velikog poslovno-logističkog čvorišta „Miklavlje“.
4.       Izgradnja višenamjenskog plovnog kanala Dunav – Sava (Vukovar – Šamac).
5.       Razvoj Međunarodnog prometnog čvorišta „Cargo centar Zagreb”
6.      Izgradnja mreže željezničkih pruga između lučkih terminala i logističkih čvorišta za unutarnji (interni) prijevoz kontejnera po strogom normativu matičnih brodova od 75 TEU/h
7.      Izgradnja međunarodnog poslovnog centar Karlovac.
8.      Izgradnja međunarodnog centara mladih na području grada Vrgorca, Makarske i Ljubuškog susjednog garda BiH.
9.      Putem razvojnih centara RH Zagreb,Split,Osijek i Rijeka  Osigurati otkup svih poljoprivrednih i             mesnih proizvoda.
10.  Izgraditi dvosmjernu elektrificiranu željeznicu prugu  Pula Zagreb prema Mađarskoj granici.
11.  Izgraditi dvosmjernu elektrificiranu željezničku prugu Raša - Slovenija koja ide pravac Venecije.
12.   Izgraditi LNG terminal na otoku Krku preko kojeg Hrvatska dobiva energetsku neovisnost i to po paritetu litra pitke vode/litra LNG.
13.   Izgradnja 5 LNG brodova u hrvatskim brodogradilištima u funkciji LNG terminala Omišalj.
14.   Program cjelogodišnjeg turizma kroz funkcionalno povezivanje „Zelene Hrvatske“ sa morem i ostalim turističkim resursima

1. SOCIJALNA POLITIKA
       Država u potpunosti pripada Narodu,a među građanima  pristojna primanja moraju imati  ;.

      1.  Braniteljima
            2. Umirovljenici
            3. Državnim službenicima 
            5  Prosvjetnim radnicima
            6       Zdravstvo

Izvori osiguranja sredstava za povećanje gore navedenih primanja se moraju pronaći u promjeni porezne politike (progresivno oporezovati primanja iprofite svih privrednih djelatnosti uključujući bankarstvo prema najprovjerenijim europskim standardima, zatim :
a. Financijskom reformom poreza na pretvorbu koja zbog korupcije ne smije po zakonu  zastariti ( mijenjanjem zakona), naplatiti  porez na osobnudobit pojedinca,
b. Porez na kapitalnu dobit banaka,trgovačkih i dioniočkih društava i pojedinaca             u % proporcioanlne visine dobiti –Veća dobit veći postotak.
c.  Zakonskom provjerom porijekla imovine stečene privatizacijomImovina stečenu korupcijom ili bilo kojim drugim kriminalnim radnjamamora biti ilioduzetaili drastično oporezivapa i krivično gonjena  osoba.
c.   Reformom državne uprave racionalizirati državni aparat i prilagoditi ga europskim standardima,od vrha drzave do najmanje administrativnejedinice,
d. Nadzor nad radom sudske i državne uprave ,odgovornost sudskih službenika za pogreške i kaznena djelas a en države.
2. DEMOGRAFSKA OBNOVA
             2. 1. Majkama koje imaju troje i više djece  priznati odgoj djece kao zaposlenje sa svim prinadležnostima i osiguranjima do završene srednješkole  najmlađeg djeteta i  osigurati primanja u visokom postotku  prosječnih  mjesečnih primanja Hrvatskoj.
             2. 2. Besplatan vrtić za djecu roditelja koji imaju 3 i više djece ,
Za obitelj sa jednim ili dvoje djece osigurati povoljniju cijenu za dječje vrtiće ovisno o godišnjem prihodu oca i majke,ili im priznati kod oporezivanjaosobnih dohodaka kao trosak.

3. GOSPODARSTVO (sve privredne grane i djelatnosti)             Slobodno tržište diktira sve gospodarske djelatnostino država može odrediti koja područja mogu imati povoljnije porezne mjereradi bržegrazvoja.U principu država ne daje privatnom poduzetništvu nikakve posebne povlastice ili poticajea sama država ne može držati “državne’ firme kaoprivilegirane proizvodne djelatnostinego sve mora biti transparentno od zapošljavanja do poslovanjaPromjena stranke na vlasti ne smije dovesti te firme pod smjenu menadžmenta iz političkih razloga. Naša država ima prirodna dobra koja se trebaju iskorištavati po domaćim  poslovnim djelatnostima,a specijalno  :

            3. 1. Cijelo područje Republike Hrvatske proglasiti ekološki zaštićenim   područjemPoljoprivreda ( Ekološka proizvodnja  prerada )             3.2.  Zaštititi Hrvatski  teritorij u skladu sa Međunarodnim  pravomPomorsko i slatkovodno ribarstvo.
            3. 3. Turizam ( Zdravstvenisportsko-rekreativniznanstveno-povijesni,seoski i  klasicni na najvisem nivou)
            3. 4. Prateća industrija (Proizvodnja luksuznih i sportskih brodova,i druge   djelatnosti koje bi bile u  službi poljoprivrede i turizma)                    Za podizanje   tj., razvitak pojedinih grana industrije u pojedinim   dijelovima države mora postojati specijalni RAZVOJNI FOND iz kojegse   pod povoljnijim uvjetima posuđivao kapital nekim djelatnostima državnog  razvojnog planaDržavna  kontrola (nestranačka) bi bila  uključena u   menadžment firmed ok se kapital ne povrati.
4.POLITIČKI   PROGRAM
   4 – 1. Hrvtskom Narodu reći istinu o stanju nacije
   4 –  2  Proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu.
   4 - 3. Riješene svih neriješenih graničnih područja RH koje sada koristi Srbija,Slovenija i Crna                Gora.
   4 - 4  Reorganizacija svih Ministarstava,
   5. ZAPOŠLJAVANJE
             5. 1. Otvaranjenovih radnih mjesta kroz plansko razvijanje svake županije i u  skladu sa nezinim prirodnim izvorima i potencijalima , te takopodesiti   pomoć iz Fonda za razvoj.

TIM ĆE VRATITI OSMJEH , PONOS,PRAVDU I DOSTOJANSTVO HRVATSKE DRZAVE  HRVATSKOG ČOVJEKANJEGUJUĆI NJEGOV NACIONALNI,KULTUROLOŠKI I DRUGI INDENTITET I  HRVATSKOJ OSIGURATI ONO MJESTO U MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI KOJE NAS NAROD ZASLUŽUJE.







Nema komentara:

Objavi komentar