utorak, 21. kolovoza 2012.

NE CIJEPITE SEBEI DJECU, TRUJU VAS!


Lječnički priručnik za postupanje s roditeljima koji se protive cjepljenju svoje djece

Roditelji koji žele isključiti svoje dijete iz rasporeda obaveznog cijepljenja kod doktora  uskoro će biti označeni kao „ roditelji – protivnici cjepljenja“ a za potrebe daljnje edukacije. Članak „The Clinician’s Guide to the Anti-Vaccinationists’ Galaxy“ objavljen je ovog mjeseca u časopisu Human Immunology i pokušat će uvjeriti roditelje protivnike cjepljenja da su njihove zablude utemeljene na mitovima. Kako bi lječnik primarne medicine u tako ograničenom kratkom vremenu posjete ordinaciji, mogao  objasniti roditeljima da trebaju cijepiti dijete? Pogotovo informiranim i obrazovanim roditeljima koji ne žele da se njihovoj djeci ubrizgavaju poznati neurotoksini i imunotoksini, karcinogene i ostale kemikalije.
Što lječnik može učiniti?
Pa, dr. Gregory Poland s Mayo Klinike, pedijatar i vakcinolog nudi prijedloge za odbacivanje onoga što on smatra da su tri najčešća mita o cjepivima. Tako navodi: „Liječnici primarne zdravstvene zaštite imaju manje vremena od većine drugih za objašnjavanje znanstvenih dokaza za cijepljenje. Ovaj članak daje im pozadinu i alate za raskrinkavanje nekih od glavnih mitova”. Dr. Poland i pedijatar Robert Jacobson, također s Mayo Klinike, razmotrili su  tri zablude vezane uz cjepljenje  za koje tvrde da „potpaljuju pacjentove i roditeljske brige, pitanja i strahove u vezi cjepiva“:
- Dječji organizmi nisu spremni za brojna cjepiva koja se danas daju.
- Cjepiva mogu izazvati autoimune bolesti.
- Prirodni imunitet je sigurniji i bolji.
Oni objašnjavaju da je broj aktivnih molekula u cjepivima za dojenčad daleko niži nego ikad prije, tako da svako dijete prima dio stvarnog antigena u odnosu na djecu u prošlosti. Tako roditelji u osnovi ne trebaju brinuti o svim drugim toksinima u cjepivima sada kada je antigen smanjen u odnosu na prethodna cjepiva. Vaše dijete je savršeno sigurno. Možda bi trebalo kontaktirati sve roditelje djece oštećene cjepivima da znaju da problem nije bio povezan sa smanjenim sastavom antigena u  formuli cjepiva. Siguran sam da će im pružiti neku utjehu. U prošloj zimskoj sezoni, čak tri od pet cjepiva protiv gripe, koja je odobrila krovna udruga FDA, su imali sastojak Thimerosal. On je poznati neurotoksin, ali prema riječima tih liječnika, jer je antigen smanjen, to na neki način štiti djecu, negira Thimerosal i čini cjepivo sigurnim. Među ostalim pristranim dokazima, oni ukazuju na nedavni pregled  1.200 članaka Instituta za Medicinu u kojima nisu uspjeli naći nikakve autoimune nuspojave od cjepiva. Da, misle na isti taj  američki Institut za Medicinu koji se predstavlja kao privatni subjekt, a više od 80 posto svog proračuna dobiva  od federalnih dotacija izravno vezanih za doprinose iz farmaceutske industrije.  Margaret Hamburg, povjerenik FDA, osobno donira Institut Medicine sa više od 100.000 dolara, a svi znamo da je FDA poveznica na Big Pharmu. Nadalje, navedeni lječnici također tvrde da cjepiva ili nemaju utjecaja ili da nisu u bilo kakvom odnosu s autoimunim bolestima kao uzročnici. To je smiješna izjava. Ništa u znanosti ne može dokazati uzročnost jer se znanost (osobito biomedicinske znanosti) temelji na povezanosti i ništa više. Znamo da su cjepiva povezana s autizmom, ali ne i isključivo odgovorna za uzrok. Također znamo da su cjepiva u vezi s autoimunim poremećajima i neurotoksičnostima  mozga, ali ne i da su isključivo odgovorni za uzrok. Znači li to da prihvaćamo korištenje cjepiva jer su ona samo povezana s bolestima i ne pokazuju uzročnost?
Naravno da ne.
Slika je vlasništvo Deesillustration.com
Ako smo se izrezali s vrlo oštrim predmetima znamo da ćemo vjerojatno krvariti, tako da pokušavamo držati oštre predmete dalje od naše kože, jer znamo da svi imaju potencijal da izrežu našu kožu. Jedini logičan misaoni proces je da ostanemo daleko od svih cjepiva jer znamo da svi oni sadrže barem neku razinu toksičnosti (kao teški metali, konzervansi, itd.) koji nam mogu naškoditi. Nema sigurne razine karcinogenih ili drugih toksina koji se ubrizgavaju u tijelo. Oni također tvrde da, iako prirodni imunitet također dobro štiti, rizik od bolesti i smrti je daleko veći od rizika s cjepivom. Znači u osnovi je naš prirodni imunitet slabiji od umjetnog imuniteta? Shvaćamo li kako je iskvareno to razmišljanje? Naši dišni putovi sadrže sekretorni IgA, antitijelo koje pokreće naš imunološki odgovor unutar sluznice dišnih puteva. Zaobilaženje ovog aspekta imunološkog sustava izravno ubrizgavajući  organizame u mišićno-krvožilni sustav dovodi do korupcije u imunološkom sustavu. Kao rezultat toga, patogeni virusi ili bakterije ne mogu biti eliminirani od strane imunološkog sustava i ostaju u tijelu, gdje će dalje rasti i / ili mutirati dok je pojedinac sve više izložen povećanom broju antigena i toksina u okolišu koji nastavljaju napadati  imunološki sustav. Ne postoji takva stvar kao imunizacija cijepljenjem. Zatim ovaj članak ima drskosti da uključi i pozadinu – pokret protiv cjepiva prikazujući navodno zlo nastalo širenjem netočnih podatka. “Želimo ponuditi pristupačan priručnik za liječnike, ali i izdati poziv na akciju”, kaže dr. Poland. “Sada možemo pokazati da su djeca umrla zbog nedovoljnog cijepljenja i da su se bolesti nepotrebno širile zbog ovog trenda“.
Slika je vlasništvo Deesillustration.com
Možda su mogli proizvesti studiju koja dokazuje kako su se bolesti širile zbog nedovoljnog cijepljenja. No, takve neovisne studije ne postoje jer ih je nemoguće objektivno dokazati. Sve studije koje su pokušale napraviti tu korelaciju su bile financirane od strane farmaceutske industrije. Što je s dječjom paralizom, pobačajima i neželjenim reakcijama, štetnim učincima  i stotinama citatakoji povezuju cjepiva s bolestima? Sigurno je da rizici od cjepiva daleko nadilaze bilo kakvu tvrdnju o koristi pogotovo s obzirom da nas, prema službenoj statistici  koja obuhvaća dva desetljeća, cjepiva nisu spasila. Dr. Poland tvrdi da nedostatak cijepljenja stavlja mnogo djece u rizičnu situaciju za bolesti koje se mogu izbjeći, uključujući i hripavac i ospice. Naglasio je da je rizik  smrti od ospice 3 od 1000 bez cijepljenja, a rizik od ospica onih koji su cijepljeni  je nula. To nije točno. Reuters je nedavno otkrio da su pojave hripavca veće među cijepljenom djecom u usporedbi s necijepljenom djecom, a  Institut za Medicinu u svom vlastitom izvješću otvoreno priznaje da MMR cjepiva uzrokuju ospiceTreba samo pogledati povezanost dr. Polanda s  farmaceutskom industrijom i  vidjeti zašto on promovira takvu nevjerojatnu količinu dezinformacija roditeljima u vezi cjepiva. On je predsjednik evaluacijskog odbora za istraživačke slučajeve cjepiva pod kontrolom Merck Istraživačkog Laboratorija. Radi kao konzultativni savjetnik za razvoj novih cjepiva za Merck & Co, Avianax i MedImmune LLC, Liquidia Technologies, Emergent BioSolutions, Novavax, Dynavax, EMD Serono, Novartis Vaccines i Therapeutics and PAXVAX. Drugi autor, dr. Jacobson je član Odbora za reviziju studija kojeg financira Merck & Co u vezi s humanim papiloma virusom (HPV) cjepivima. Također je član odbora za praćenje podataka istraživačkih slučajeva cjepiva koji je financiran od strane Merck & Co. Glavni  je istraživač na dvije studije, uključujući i jednu koja je  financirana od strane Novartis International za svoje licencirano konjugirano meningokokno cjepivo i jednu financiranu od strane Pfizer Inc za svoje licencirano pneumokokno konjugirano cjepivo.
Treba li reći išta više?





Nema komentara:

Objavi komentar