utorak, 13. ožujka 2012.

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PODRUŽNICA GRAČAC,



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA GRAČAC, DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


DANA 13. OŽUJKA 2012. GODINE ZADARSKI LIST OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM:
Iz Gračaca u Kanadu trbuhom za kruhom
Ovdje se više ne može živjeti. Posla nema, a djecu treba hraniti. Tamo u Kanadi ćemo dobiti posao i plaću o kakvoj ovdje možemo sanjati. Mi u Gračacu životarimo kao Cigani. Skupljamo metalni otpad, kaže jedan mladi čovjek iz Gračaca koji se sa svojim prijateljima veteranima Domovinskog rata sprema za Kanadu







ISELJAVANJE HRVATA IZ OPĆINE GRAČAC


Vladavina SDSS-a i HDZ-a u općini Gračac te njihova trgovina u Općinskom vijeću, dovela je do iseljavanja Hrvata s područja općine Gračac. Čelnici općine Gračac u Zadarskoj županiji svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima, urušili  moralne vrijednosti što je  posljedica velike nezaposlenosti u općini, a što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama. Sada je u općini nezaposleno 770 osoba, a od toga 21 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Iz priloženog je vidljivo da se svi obrazovani mještani u općini Gračac drsko odbacuju, tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“. Nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, niti su pokrenuli  poljoprivrednu proizvodnju u općini Gračac koja je prostorno najveća u RH. Zbog takve općinske politike, jedna je od posljedica i smanjenje broja Hrvata u općini Gračac iz razloga što mladi odlaze zbog nemogućnosti pronalaska posla.
Žitelji općine Gračac upozoravaju nas kako su nered i neznanje  usmjerili općinu u dugogodišnju razvojnu stagnaciju iz razloga što općinske vlastodršce ne zanima otvaranje radnih mjesta već egoistička grabež. Općina Gračac je prekrasno podneblje, a SHZ ima rješenja, okrenuti se proizvodnji, čega vladajuće stranke danas nisu svjesne stoga ništa i ne poduzimaju.





Nema komentara:

Objavi komentar