srijeda, 9. listopada 2013.

GRAD HEROJ, GRAD VUKOVAR JE JAČI NEGO IJEDAN ZAKON, A IGOR GILJA JE NOVI BLAGO ZADRO!

GRAD HEROJ, GRAD VUKOVAR JE JAČI NEGO IJEDAN ZAKON, A IGOR GILJA JE NOVI BLAGO ZADRO!
Baš gledam na HTV-u kako Pupovac prijeti. Doista je smiješno kada oni koje je njihov Sloba proglasio ZEČEVIMA nekome prijete. Opet će bježati? Strašno, zar ne? U tektu koji vam šaljem posebno se aglašava tko je tu čovjek. Znamo da to ne možemo reći za pripadnike protunarodne vlasti. Državni vrh osramoćen u Vukovaru: Branitelji ih spriječili u polaganju vijenaca kod Zida boli. Molili smo za duše poginulih i na tihi način protestom pokazali da ova vlast neće moći činiti baš sve što želi, kažu iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. U Vukovaru postaje vruće u ove prohladne jesenje noći. Postaje nesnosno za gledati tvrdoglavost vlasti. Vlasti koja je stavila zakon ispred mrtvih branitelja, civila i silovanih žena. Stvoren je otpor, otpor se uvijek stvara kada nema razuma. Ova vlast nije shvatila da se loši zakoni mogu mijenjati, jer provođenje takvih stvara činjenicu; da i policajci koji u vlasti sudjeluju; ne žele ih provoditi. Igor Gilja je policajac koji osim odore ima i savjest. Zbog savjesti je suspendiran od ove nesavjesne vlasti. Ona provodi zakone, a neke mijenja, one pak o Vukovaru ne mijenja, jer želi sukobe. Pod svaku cijenu. I sada ih ima. Apsurdno je vidjeti takvu situaciju i budale raditi iz onih koji su branili državu od četnika. Opet, na drugoj strani činiti sve kako bi se štitio stari udbaš Perković, čak pod cijenu sankcija. Zaklani u Vukovaru, ubijani na Ovčari kao stoka još i danas struje nad našom savjesti. Osjeća se to ulaskom u onaj prokleti hangar smrti. Oduran je to bio period jednog prelijepog grada. I sada za nagradu ministar  Ranko Ostojić suspendira policajca, koji nije htio gledati patnju Vukovaraca, branitelja i svih normalnih ljudi. Nije htio gledati Gilja slova pod kojima su ubijani građani grada. Što je u tome loše? Što je loše biti čovjek? Zar su branitelji ludi ako skidaju morbidne ploče, za koje su krivi naši političari? Imamo li mi svi kolektivni PTSP-i ako to podržavamo? Razgovarao sam jutros sa Damirom Loborecom, čovjekom iz Stožera za obranu Vukovara u svezi zadnjih događanja u Vukovaru i situacije kako se postavlja stožer. Stožer ne želi daljnja zaoštravanja u Vukovaru. Sadašnje i bivše kolege su svjesne svoje uloge u daljnjim događanjima, koju žele riješiti dijalogom sa narodom i vlašću. Jedini cilj je zaštita žrtava Vukovara. Vukovar je žrtva Hrvatske i spasitelj naše slobode, a to vladarima nije jasno,  nije naš spasitelj Josip Perković za kojeg su nam prijetile sankcije.

Gospodine Loborec kakva je situacija s policajcem Igorom Giljom, odnosno vaš pogled na njegovo pritvaranje?

Igor Gilja je prvenstveno čovjek. On itekako razumije žrtvu Vukovara. Teško je ne biti čovjek uz tolike žrtve Vukovara. Ministar Ostojić već sada ima problema u specijalnoj policiji. Jedan dio policajaca odbija suradnju u djelovanju protiv branitelja i svojih kolega iz specijalne policije. Ovo što se događa je dokaz da je Vukovar jači od bilo kojeg zakona. Zakon je njegova žrtva. Jučer je prešućeno od strane svih medija kako je Stožer za obranu Vukovaru spriječio državnu delagaciju u polaganju vijenca u protokolu, na trideset minuta, jer je molio ispred spomen obilježja. Molili smo za duše poginulih i na tihi način protestom pokazali da ova vlast neće moći činiti baš sve što želi. U tome ćemo i dalje inzistirati. Neka nas zatvaraju, mi ćemo i dalje skidati ploče sa ćiriličnim natpisima. Naša žrtva je bila u ratu, biti će i u miru. Ovaj zakon je nepravedan i ponižavajući. Mi se nismo borili, da bi nas netko ponižavao. Sloboda nije poniženje. Učiniti ćemo sve da pomognemo svim hrabrim policajcima, koji su sudjelovali u ovoj akciji. Igor Gilja ima potpunu našu podršku, a i podršku našeg naroda.

Koji je slijedeći potez Stožera za obranu Vukovara?

U srijedu će se održati konferencija za tisak u prostorijama specijalne policije i sve pojedinosti ćemo naglasiti. Ponoviti ćemo da ministar Ranko Ostojić ne može gaziti po našim mrtvim kolegama. Ovaj zakon nije u zaštiti Vukovara. Ovaj zakon dugoročno svađa građane Hrvatske i Vukovara, da bi se prikrila nesposobnost političara. Pobuna policajaca u radnom odnosu,a koji je sin branitelja poginulog u Domovinskom ratu, govori koliko je ovaj zakon ponižavajući. Otac suspendiranog policajca je poginuo za ovu državu, a sada se suspendira njegova hrabrost.  Žrtva njegove obitelji. 
Ostojiću poručujemo da nećemo stati sa našim akcijama, dok se ne promijeni zakon, ali niti da će nas političari  nagovoriti na sukob sa kolegama. Suspenzijama ništa neće riješiti ova vlast, neće zaplašiti naše kolege. Nikoga od nas. To je naša poruka, koju će čuti ministar policije, predsjednik vlade, predsjednik države i sva naša javnost. Ponavljam još jednom da niti popis stanovnika nije točan,a niti amoralni zakon može opstati. U slučaju da vlast nema osjećaja za pravdu, rezultati su baš ovakvi na terenu.


Autor: Igor Drenjančević
Dnevno.hr: Srijeda, 09 Listopad 2013 10:46


IGOR GILJA JE NOVI BLAGO ZADRO!
Hrsvijet, 09. 10. 2013.

Ono što je učinio Igor Gilja dužnost je svakog moralnog Hrvata i stanovnika Republike Hrvatske. Pa tko može izdati svoga oca?

Na zakonu Lex Perković jasno je da su u hrvatskoj, takozvanoj pravnoj državi dvostruki kriteriji! Vlastodršci čuvaju svoje očeve, a gaze Domovinski rat! Govore o zakonima. Pa Hitler je radio po zakonu koji je on donio. Ubio šest milijuna Židova i to po zakonu! Kako bi se obitelji tih nevinih ljudi osjećale da im se stave ploče s njemačkim natpisima - nebitno gdje žive? Pa i danas? >>Pero Ćorić: Nesposobna i neupućena Vlada Zorana Milanovića nastavlja nanositi nepravdu Vukovaru i Vukovarcima Zar je to demokracija? Ako to netko želi provesti, ubiti još jednom žrtvu, onda je Hrvatska uistinu država loših zakona, onih koji su vladali u vrijeme infobiroa, u vrijeme nacista! Sramotno je da nije bilo ni predsjednika Vlade, niti predsjednika Sabora, niti Države na polaganju vijenaca na Dan neovisnosti! Ministar Matić, čovjek s psihopsomatskim teškoćama (PTSP) se trudi nešto učiniti, ali luta ili sluša krive savjetnike. >>Napeto u Vukovaru: MUP suspendirao šest policajaca – blokirana policijska uprava Igor Gilja je novi Blago Zadro! Njegov otac Franjo bio je Zadrin prijatelj, još od širokobriješke kolijevke!



Vlado Čutura















Nema komentara:

Objavi komentar