srijeda, 2. listopada 2013.

PLAKAT ĆE MNOGI KOJI SU SUDJELOVALI U VELEIZDAJI SUVERENE I NEZAVISNE HRVATSKE DRŽAVE

SUZANINE (KOSORIČINE) SUZE


Očito je djelovanje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zabrinulo vlast, a i ne samo njih. Kada se pokazalo da hrvatski narod prepoznaje u djelovanju Stožera jedino brigu i borbu za hrvatske nacionalne interese, kako se to recimo tako lijepo pokazalo kada je Vlast beuspješno u Vukovar dovela i dva Jastreba i Merčepa, jasno je postalo da će se pokušati na sve načine diskreditirati Stožer. Na televizijama se odmah počelo razgovarati o tome kako Stožer izlazi, nekim svojim akcijama, iz područja u kome oni mogu djelovati. Zapravo tako nešto se u Stožeru brzo prepoznalo kao strah od širenja njihova djelovanja. Tako danas već imamo informaciju o osnivanju KOT.a  (Koordinacijsko Operativniog Tima),nacionalne razine na čijem je čelu Tomislav Josić. Zanimljivo je kako neki portali, za koje se vjeruje da su hrvatski, uopće ne daju priopćenja Stožera, javljaju se i čelnici nekih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kojima nije smetalo oduzimanje generalskih činova, ali im strašno smeta prijedlog da se Jadranki Kosor oduzme naziv počasne građanke grada Vukovara. Zapravo, nešto što se podrazumijeva samo po sebi jer je J.Kosor dobila to priznanje zbog hrvatskih branitelja u gradu heroju. Onog momenta kada ona više nije uz branitelje grada Vukovara trebala je sama vratiti to priznanje. Zapravo, njena reakcija je bila kroz suze uz veliku žalost da joj se želi onemogućiti djelovanje u politici. Drugim riječima, priznaje da je to zašto je dobila priznanje nije bilo zbog branitelja i drugih stradalnika Vukovara već je njihove patnje samo iskoristila za  svoj napredak u politici! Naravno, zanimljivo je kako se služi i poluistinama (poznato je da je to gore od laži). Stožer je komentirao njeno članstvo u ljubljanskom institutu koji u svom priopćenju to i potvrđuje govoreći o njoj kao o “članici Savjetodavnog odbora instituta gospođu Jadranku Kosor” (http://www.ifimes.org/ba/istrazivanja/pokusaj-zloupotrebe-ifimesa-za-hrvatske-unutarnje-politicke-potrebe-2013-09-30/#sthash.zgxgWnBz.dpuf) Kosorica će samo reči:

Što se tiče agencije IFIMES,ta agencija mi je dodijelila nagradu 2010. godine za najpolitičarku tj. političkog lidera regije kaže nam Kosor jednako kao što sam sličnu nagradu dobila i od Večernjeg Lista.

Da stvar bude još gora po Jadranku Kosor u zaštitu joj je stao MINISTAR UPRAVE Arsen Bauk tvrdnjom na svom FACEBOOK PROFILu.
Preciznije, Zakon o lokalnoj samoupravi, i članak 11. na koji je Bauk skrenuo pažnju u ponedjeljak navečer na svom Facebook profilu. "Članak 11. Zakona o lokalnoj samoupravi propisuje da se počast može opozvati ako se počastvovani pokaže nedostojnim takve počasti. Zalaganjem za prava manjina Jadranka Kosor se nije pokazala nedostojnom takve počasti i oduzimanje titule počasne građanke s takvim obrazloženjem bilo bi nezakonito i takva odluka trebala bi biti obustavljena od primjene i upućena sudu da donese pravorijek", napisao je Bauk.
Zapravo je zanimljivo dati i sam nastavak ovog članka iz koga se jasno vidi da Stožer nije spominjao Kosoričino zauzimanje ili nezauzimanje na prava manjina: Ideja da se bivšoj premijerki i predsjednici HDZ-a oduzme titula počasne građanke potekla je od Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, uz obrazloženje da Kosor nije potpisala saborski zahtjev da se situacija u Vukovaru stavi na dnevni red sjednice Sabora. Političke stranke koje je Stožer podržao na nedavnim lokalnim izborima brzo su prihvatile zahtjev, dok je Kosor u ponedjeljak u Saboru održala iznimno emotivnu tiskovnu konferenciju na kojoj je ustvrdila kako se radi o pokušaju njene potpune eliminacije iz političkog života te kako je ona jedini živući svjedok koji se usudi javno reći, jer se toga ne srami, da je HDZ glasao za Ustavni zakon o pravima manjina 2002. i da je HDZ 2009. bio u većini koja je promijenila Statut u Gradu Vukovaru. "Svi ti ljudi u tadašnjoj vladi koji se danas odriču tih odluka i koji danas žele doći na vlast u Hrvatskoj su sudjelovali u svim tim odlukama, zaključila je Kosor. Kako bilo, činjenica je da će eventualna odluku o oduzimanju titule počasne građanke Jadranki Kosor političari vukovarske desnice morati, s vrlo upitnim izgledima za uspjeh, pokušati obraniti na sudu. Naravno, ne čudi da netko kao Bauk (član vlade koja sprovodi Velikosrpski Memorandum 2) ne čudi što govori neistine. Poznato je da je stožer svoje djelovanje oko Vukovara i ćirilice objasnio nepoštivanjem hrvatskih zakona od strane vlasti tako da nikakva odluka ne može sadržavati Baukovu neistinu.
Evo što Stožer piše u točki 1. teksta “MIlanović o stanju nacije –odgovor”:
1.    Predsjednik Vlade je govoreći o problemu uvođenja srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenu uporabu u Gradu Vukovaru istaknuo da je riječ samo o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Stožer i dalje stoji na stanovištu da je riječ o protuzakonitom i protuustavnom činu. Naime, nasilno postavljanje dvopismenih natpisa na zgrade u kojima se nalaze neke državne institucije u Gradu Vukovaru izravno je kršenje članka 8. Ustavnog zakona, koji, podsjećamo, obvezuje sve da se odredbe Zakona moraju tumačiti u kontekstu poštivanja prava nacionalnih manjina, ali i većinskog hrvatskog naroda te da provedba odredbi Zakona mora biti u svrhu razvijanja dijaloga, snošljivosti, međusobnog povjerenja itd. Očito je svima, pa i stručnjacima Ustavnoga prava u Hrvatskoj, da je nasilna provedba odredbi članka 12. Ustavnog zakona, izravno kršenje i duha, ali i slova toga Zakona, i nikako nije u službi razvijanja dobrih i funkcionalnih odnosa između srpske narodnosne manjine i većinskog hrvatskog naroda u Gradu Vukovaru. To jedino ne razumije ili ne želi razumjeti predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Također, nasilno postavljanje dvopismenih i dvojezičnih natpisa izravno narušava mjesnu nadležnost lokalne uprave i samouprave za pitanja realizacije prava na službenu uporabu jezika i pisma neke nacionalne manjine. Naime, dvojezičnost (ili višejezičnost) se, prema Ustavnom zakonu kao i Naputku Ministarstva uprave za provođenje Ustavnog zakona, može realizirati samo odlukom nadležnog tijela lokalne uprave i samouprave, a to je u ovom slučaju Gradsko vijeće Grada Vukovara. U postojećem Statutu Grada Vukovara ta mogućnost nije predviđena na način i u opsegu kako to propisuje Ustavni zakon. Nasilno postavljanje dvopismenih i dvojezičnih natpisa na zgrade u kojemu se nalaze državne institucije je nezakoniti čin, čime je hrvatska Vlada na najbolji način pokazala kako će se odnositi prema onima koji drukčije misle, t.j. kako će se odnositi prema onima koji su branili i stvarali hrvatsku državu.

Spor pred sudom Bauk sigurno gubi jer neistine sve manje prolaze čak i na hrvatskim sudovima. Dakle, dovoditi odnos prema Kosorici s ovim je samo pokušaj da se i Kosor uvuče u neistine vlasti. Ako J. Kosor tvrdi da se ona zauzimala za prava branitelja, a Bauk to povezuje s manjinama, zlobnici se mogu zapitati: Je li doista Jadranka Kosor dobila priznanje zbog zauzimanja za srpsku nacionalnu manjinu u Vukovaru? Zar se ona i u to ratno vrijeme zauzimala za njihova prava da rade sva ona zla koja su radili?  




















Nema komentara:

Objavi komentar