četvrtak, 24. listopada 2013.

OTVORENO PISMO HRVATSKOG SVJETSKOG SABORA HRVATSKOJ VLADI: Vratite izneseni novac iz Hrvatske. Sa tim novcem, vratite dug Hrvatske i pokrijte manjak sredstava u budžetu za 2013. godinu. Taj novac pripada Hrvatskom Narodu i Državi Hrvatskoj. (Dokaz u privitku 1. i 2.)

HRVATSKI SVJETSKI SABOR
Broj: 01-11-55/2013
Poreč, 23. listopada 2013.godine

OTVORENO PISMO

            
1. PREDSJEDNIKU REPUBLIKE HRVATSKE prof. dr. IVO JOSIPOVIĆ

2. PREDSJEDNIKU VLADE ZORAN MILANOVIĆ

3. PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA JOSIP LEKO

                                                           

Poštovani !


Neodgovorno je, nemoralno, podcjenjivački i ponižavajuće za hrvatski narod u Domovini i Svijetu te za Državu Hrvatsku slijedeće:
1. Da Hrvatska Država nema sredstava za normalno funkcioniranje te da treba povećati poreze i PDV sa današnjih 25% za nekoliko postotaka više.

2. Da, ne prihvaćate gospodarske programe, koje Vlada RH potpisala, odnosno njeni ministri i župani  (Doduše bivša Vlada  HDZ). Međutim to su međunarodne obveze bez obzira koja stranka je bila na vlasti u vrijeme njihovog potpisivanja.
3. Da se povećava broj zaposlenih u državnoj administraciji u tijeku velike krize.

4. Da  Vlada i  Ministri u toj Vladi RH, za istu stvar, daju suprotne izjave i stavove.

5. Da se istina o stanju nacije krije od naroda.


                     O b r a z l o ž e nj e



1- 1- Hrvatska je bogata zemlja. Bogom dati resursi osiguravaju Hrvatima stabilan financijski život u narednih 50 godina čak kada bi se broj stanovnika udvostručio. Prema tome hrvatski Narod nema opravdanog razloga za trpljenje ekonomske i financijske krize. Nažalost, imamo krizu MORALA vas političara koji vladate ovim narodom, koja je kriva za sve nedaće pa i za financijsku krizu. Prema informacijama s Organizacija Global Financial Integrity iz Washingtona objavila je u prosincu izvješće o nezakonitim iznošenju novaca iz država cijeloga svijeta. Iz Hrvatske je iznošeno 19,6 milijardi američkih dolara od 1990. do 2000. godine i od 2000. godine do 2010., 15,3 milijarde američkih dolara. Ukupno 34,9 milijardi USA dolara. Vlada RH od EU dobila je službeni pismeni zahtjev da se istraži tko je iz Hrvatske iznio 15,3 milijarde USA dolara. Vi, Vlada RH, koliko nam je poznato, još niste ni odgovorili na taj zahtjev, niti ste upoznali Hrvatski Narod o postojanju  takvog zahtjeva.

1- 2- Bivši predsjednik RH gospo. Stjepan Mesić, prije izbora za Predsjednika RH, javno  je na HRT i za medije obećao Hrvatskom Narodu,  ako  bude izabran za Predsjednika RH, da će u Hrvatsku vratiti 19,6 milijardi USA dolara, te da neće plaćati proviziju američkoj agenciji koja je tražila 30% od tih sredstava, koje bi vratila taj novac u Hrvatsku. Mesić je odradio jedan mandat i drugi te smo ga pitali kada će te novce vratiti (u privitku Otvoreno pismo   na koje nikad nismo dobili  odgovor).
1-3- Tražimo od Vlade, Sabora i Predsjednika RH da u Hrvatsku vrate 35,9 milijardi USA dolara, koji su iznijeti iz RH od 1990. do 2010. godine i tim sredstvima Hrvatska vrati dug i pokrije manjak u budžetu RH za 2013. godinu.
Zaključak: Vratite izneseni novac iz Hrvatske. Sa tim novcem, vratite dug Hrvatske i pokrijte manjak sredstava u budžetu za 2013. godinu. Taj  novac pripada Hrvatskom Narodu i Državi Hrvatskoj. (Dokaz u privitku 1. i 2.)

2-1- Da se pokrene proces realizacije programa gospodarske obnove RH kojeg su, u ime Vlade RH, potpisali njeni ministri i Župani. Detalji programa na linku:

http://youtu.be/mJlZTMiYGp8

2.-2  - Da Vlada RH, kao što je to učinila EU, izda certifikat kojim garantira investitorima za investicije u navedene programe, kao što je to dala EU.

3-1-  Da se pod hitno smanji broj zaposlenih i javnim sektorima za 20%.

3-2- Da se obustavi rasprodaja nacionalnog srebra. Vi koji danas to rasprodajete niste stvarali i nemate pravo prodavati. Moralni i pošteni ljudi nikad ne prodaju ono što oni nisu stekli. Ćaćevina i djedovina se ne prodaje. To je nemoralno i to znači vraćanje korak nazad. Moramo imati respekta prema našim starima, koji su patili ni kruha nisu imali, ali zemlju nisu prodavali. Vrijeme je  da od tih naših starih nešto naučimo.

4-1- Da ministri u Vladi RH otvoreno, na javnoj televiziji i medijima izjavili:

 (a) Potpredsjednik Vlade gosp. Grčić je izjavio da će Hrvatska za svaki euro uplaćen u EU dobiti tri eura. O istoj temi Ministar Linić je izjavio da je moguće da dogodine više novca platimo u EU nego što ćemo dobiti. 

(b) Narod bi trebao znati istinu Jeli Gosp. Grčić obmanuo narod, kada je trebalo glasati za EU ili Ministar Linić  govori istinu i kome narod može vjerovati.

4-2- Poznato je da ćemo u 2013. više novaca uplatiti u EU nego dobiti, bez obzira kakva bila financijska situacija u zemlji. Narod mora znati istinu kako bi se pripremio na ono što ga čeka, a to je užasna bijeda i siromaštvo u kojega gura politika ova Vlada .

5-1- Da Vlada i sve vladine institucije istinito, putem medija ili svojih priopćena, izvješćuje Hrvatski Narod o stanju nacije.

             
                                                                                              
Predsjednik Hrvatskog svjetskog sabora

Mr.sc. Niko Šoljak                                                                                    
      
                                                  

Privitak broj 1.



Tko će vratiti ukradenih $15.2 milijardi poreznim obveznicima - hrvatske ili strane vlasti? Organizacija Global Financial Integrity iz Washingtona objavila je u prosincu izvješće o nezakonitim...



Privitak broj 2.

 HRVATSKI SVJETSKI SABOR
Broj: 01-1-34/09
Poreč, 29.kolovoza2009.godine.

OTVORENO PISMO

REPUBLIKA HRVATSKA
Predsjedniku REPUBLIKE HRVATSKE
Stjepanu Mesiću

Gospodine i  Predsjedniče!

Nakon Vaše izjave, na HRT, da Hrvati i izvan Hrvatske trebaju financijski pomoći Hrvatskoj te da i njih treba obuhvatiti recesijskim zahtjevima, postavljamo Vam nekoliko otvorenih pitanja o djelovanju za vrijeme Vašeg desetogodišnjeg predsjednikovanja, a vezana su za Hrvate koji žive i rade izvan Republike Hrvatske.

1.     U predizbornoj kampanji za Predsjednika RH obećali ste
da ćete otvoriti račune i dati na uvid gdje su potrošeni novci Dijaspore koji su stavljeni na raspolaganje Hrvatskoj Državi, a uplaćeni na jedan od nekoliko računa u svijetu ili su dani izravno, kao Vama u Australiji i drugima koji su za račun Hrvatske primali te novce. Samo na jednom računu u Villachu uplaćeno je: 6. milijardi dolara i na nekoliko desetina drugi računi diljem svijeta (prema nekim neslužbenim procjenama preko 10 milijardi dolara). Do danas Vi javnosti niste omogućili uvid tko je za čiji račun uzeo te novce, ukoliko ne planirate to učiniti u ovih nekoliko mjeseci do kada ste Predsjednik RH?

2.     Prema neslužbenim podacima zna se da je iz Hrvatske iznošeno 19,6. milijardi dolar na privatne i razne račune i kompanije u svijetu. Javno ste, na tv, rekli da ako Vas se izabere za Predsjednika RH nećemo nikome plaćati proviziju da se ti novci vrate u Hrvatsku, nego da ćete Vi kao Predsjednik RH osigurati povrat toga novca u Hrvatsku. Pitamo Vas, planirate li izvršiti obećanje pod 1. i 2. u ovih nekoliko mjeseci dok ste Predsjednik RH ili ste od toga odustali?

3.  Kada ste došli za Predsjednika RH Hrvatska je bila dužna
6 milijarde EU. Danas kada nas napuštate, tu jednu od najvažnijih funkcija u državi, Hrvatska je dužna 46.. milijarde EU,a ostala je bez nacionalnih vrijednosti cca  20 milijardi EU, prodajom nacionalnog srebra u tih deset godina Vaše vladavine.  Što znaci da za svaku godinu Vašeg predsjednikovanja Hrvatska se zadužila za:


4. milijarde EU i izgubila, prodajom nacionalnog bogatstva,
2 milijarde EU, što je ukupni godišnji gubitak od
6. milijardi EU odnosno, za deset godina Vaše vladavine, bilanca Hrvatske je u minusu za 60 milijardi EU. Mislite li tu bilancu popraviti u ovih nekoliko mjeseci dok ste Predsjednik RH?

4. Pod Vašim predsjednikovanjem Dijaspora je izgubila
12 zastupnika u Saboru RH, te inženjeringom Izbornog Zakona
kojem ste Vi kumovali, Hrvate svijeta zastupaju Hrvati koji žive i rade u BiH-i, dok drugi Hrvati koji žive i rade diljem svijeta nemaju niti jednog svog zastupnika u Saboru RH..

5. Tržite od Hrvata u Hrvatskoj da se odreknu križa.
Mislite li da je to u redu kada znate da je križ znak patnje a Hrvatskoj. Hrvatski Narod danas pati vise nego ikada u svojoj povijesti.

6. Tražite da se za Hrvate izvan domovine uvede recesijski porez. Oni nisu sudjelovali u pljački Hrvatskog naroda nego samo vlastodršci koji su na vlasti u Hrvatskoj. Kako možete od njih tražiti da oni moraju te račune plaćati? U očekivanju Vašeg javnog odgovora
s poštovanjem,

Predsjednik Hrvatskog Svjetskog Sabora  mr. sc. Niko Šoljak
      
                                                  

Nema komentara:

Objavi komentar