subota, 5. listopada 2013.

HRVATSKI AKADEMIK JOSIP PEČARIĆ: Da, kao što je bitka za Vukovar najavila hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu – pobjedu nad četnicima, tako nam Stožer svojim pobjedama najavljuje novo spašavanje Hrvatske, sada od protunarodne vlasti - spašavanje od pokvarenih četnika!

DVA UDARCA PROTUNARODNOJ VLASTI

PRVI


Cijela politika lijevičara (jugonostalgičara) u Hrvatskoj od agresije na Hrvatsku, kao i politika svih vlasti od 2000. godine osramoćena je jednom rečenicom američkog sudca Theodora Merona. Znamo da se ta politika gradila na nepoštivanju glavnog ratnog zločina – zločina agresije; nepoštivanju činjenice da ratni zločin čine agresori, a u obrani postoji samo zločin u ratu; nepoštivanje međunarodnog prava i Hrvatskog ustava o oslobađanju okupiranih područja svake pa i hrvatske država. Ta politika se zasnivala na nepoštivanju onih koji su izborili slobodu svog naroda i oslobodili okupirani teritorij svoje države; proganjanju, hapšenju i ubijanju istih; ucjenjivanju…
Meron im je jenostavno rekao: Nerazumno je osuditi nekoga zato što je oslobađao okupirani teritorij svoje države. Zapravo rekao je da su svi oni koji su u tome sudjelovali najogavniji među ogavnim pripadnicima ljudske vrste. Zato ne čudi što se biskup Vlado Košić priklonio mojoj konstataciji, izrečenoj mnogo ranije od Meronove: umjesto riječi NERAZUMNO koristio sam riječ SULUDO.
Uvijek treba naglasiti da je zbog toga sramota hrvatske pravne znanosti ogromna. Oni su morali prije Merona (najmanju ruku kada i ja) to isto govoriti. Oni su – zbog vlastitih interesa izdali svoju struku, a za to postoji samo jedna sintagma: INTELEKTUALNA PROSTITUCIJA. Bez obzira što se ta prostitucija itekako dobro nagrađuje, pa čak i položajima predsjednika države.
Zato je svima u svijetu i kod nas koji su provodili takovu sramotnu politiku od interesa bilo kazniti na bilo  koji način samog Merona. Nisu uspjeli i to je doista veliki poraz i današnjih, kako biskup Košić reče, protuhrvatskih vlasti: 

Uroti usprkos, Meron je sudac koji će u Haagu 'ugasiti svjetlo'

Sukob politika oko suda završio pobjedom Amerikanaca - Meron je pogazio dogmu Carle del Ponte da svi vojni zapovjednici koje tužiteljstvo "označi" moraju biti kažnjeni - Kada je u studenom prošle godine sudac Theodor Meron oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, ta je odluka upalila i crvene alarme. Meron je tom presudom, koja je ujedno učinila smiješnim prvostupanjsku presudu suca Orieja, upriličio i presedan koji je srušio dotadašnju politiku Tribunala. Meron je pogazio, pokazalo se, dugogodišnju dogmu haaških sudaca, a koja je nalagala da svi vojni zapovjednici protiv kojih tužiteljstvo podigne optužnicu moraju biti kažnjeni zatvorom. Time je zapravo otvoren sukob dviju različitih koncepcija i politika oko Tribunala.

Prve, koju je predstavljala Carla del Ponte, koja je najdrastičnije rabila sva, pa i nedopuštena sredstva (političke ucjene), sve kako bi se ostvario opći plan politike – ravnomjerna raspodjela krivnje jer "svi moraju biti kažnjeni kako bi se došlo do pomirenja". Realpolitika je, pak, prepoznala da se takav haaški sud pretvorio u svojevrsnog monstruma, jer presuda našim generalima dovela je do novog apsurda – u budućim ratovima svaka upotreba artiljerije mogla bi postati ratni zločin!? Protiv Merona je stoga pokrenuta hajka iza koje su stajali jaki svjetski igrači, a lov je počeo objavom pisma danskog suca Harhoffa u kojemu optužuje Merona da je silio suce presuđivati u korist američkog i izraelskog vojnog establišmenta.

Hajkom se želio spriječiti reizbor Merona, no završilo je tako da je iz igre (sa suđenja Šešelju) ispao sudac Harhoff, optužen da je "pristran". Novi-stari predsjednik Tribunala Meron tako će, s obzirom i na činjenicu da je ujedno predsjednik tzv. Mehanizma (aparata koji ostaje nakon gašenja suda), urotama usprkos, biti taj koji će u Haagu "ugasiti svjetlo".

Piše: Davor Ivanković

DRUGI

Pad Vukovara u Domovinskom ratu i svi zločini (ubojstva, silovanja, mučenja,…) koje su Srbi tamo napravili bili su velika bol svima onima koji su voljeli Hrvatsku. Osvojili su tada Vukovar, ali – valjda je i njima odmah bilo jasno – to je značilo početak njihova kraja.
Sada slični boj vode za njih oni iz Hrvatske koji Hrvatsku nikada nisu ni željeli ni voljli. I doista uspjeli su preko noći postaviti nekoliko ćiriličnih ploča protivno zakonu, tj. sličnom interpretacijom zakona kao u slučaju Haaškog suda i okupiranih područja hrvatske države, a i Vukovar je bio takovo područje sravnjeno sa zemljom, ati to je . zapravo – samo početak njihovog kraja. Kao što su malobrojni hrvatski branitelji slomili kralježnicu jugo-vojsci, tako danas i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dobiva bitke s protuhrvatskom vlasti:

Županijska skupština uz Vukovar za zaustavljanje uvođenja ćirilice



Dvojezični natpisi - Starčevićevci tvrde kako "aktualna vlast i gradski čelnici manipuliraju činjenicom da je nešto takvo omogućeno Statutom grada Vukovara" jer ih opovrgavaju "nasilne i nedemokratske metode postavljanja takvih ploča pod okriljem mraka". Zastupnici Županijske skupštine vukovarsko-srijemske, danas su većinom glasova izglasali da se na dnevni red Skupštine stavi "javna potpora Vukovaru za zaustavljanje nasilnog uvođenja dvojezičnosti" što je predložio Tomislav Džanak, predsjednik Kluba vijećnika HSP dr Ante Starčević. Protiv su bili zastupnici SDP, a zastupnik srpske nacionalne manjine je bio suzdržan.

Prijedlogu se usprotivio Zlatko Cegledi, predsjednik Kluba SDP-a kojega je zasmetalo što se navodi "nasilno uvođenje ćirilice" jer, kako je pojasnio, "ispada da je poštenje i zakonitost u Hrvatskoj, nasilje" posebice što su, ustvrdio je Cegledi, i neki koji su sada protiv uvođenja ćirilice, prije nekoliko godina glasali za dvojezičnost. U materijalu HSP-a dr Ante Starčević se navodi kako se "u gradu Heroju, Vukovaru, trenutno nasilno uvodi dvojezičnost i postavljanje ćiriličnih ploča na javnim ustanovama i podsjeća kako je manjinama zajamčeno pravo na dvojezičnost, ali to "pravo se stječe ako su stvoreni određeni preduvjeti, to jest da navedena manjina ima trećinu stanovništva".

Starčevićevci tvrde kako "aktualna vlast i gradski čelnici manipuliraju činjenicom da je nešto takvo omogućeno Statutom grada Vukovara" jer ih opovrgavaju "nasilne i nedemokratske metode postavljanja takvih ploča pod okriljem mraka". Oni tvrde da je popis stanovništva u Vukovaru iz 2011. "fiktivan i lažan" i prema tome nisu stvoreni potrebni uvjeti za provođenje Zakona o pravima nacionalnih manjina i stoga traže "hitno zaustavljanje političkog i svakog drugog nasilja nad stanovnicima Vukovara te odgodu i moratorij na primjenu ovog Zakona i primjenu članka 8. ovog Zakona".

Od županijskih zastupnika traže potporu Vukovarcima "i zaštiti njihovih prava, potporu Stožeru za obranu Hrvatskog Vukovara u demokratskoj borbi za postizanje navedenih ciljeva" te potporu gradskim vijećnicima Vukovara koji ugraditi u Statut da je Vukovar mjesto posebnog pijeteta Domovinskog rata kao i potporu saborskim zastupnicima koji će svojim potpisima zatražiti izvanrednu sjednicu Sabora gdje bi se trebalo raspravljati o ovom pitanjima.

Piše: mf/VLM

Da, kao što je bitka za Vukovar najavila hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu – pobjedu nad četnicima, tako nam Stožer svojim pobjedama najavljuje novo spašavanje Hrvatske, sada od protunarodne vlasti - spašavanje od pokvarenih četnika!

Josip Pečarić









































































































Nema komentara:

Objavi komentar