petak, 16. kolovoza 2013.

Milanović, Josipović i Leko nisu svojom voljom slavili OlujuHrvatski fokus, 16. kolovoz. 2013.
Vladajući trolist je žrtva protokola
Peti kolovoza jedan je od svijetlih dana u povijesti hrvatskog naroda, jer tog dana započela je vojno-oslobodilačka operacija Oluja koja simbolizira oslobođenje hrvatskog naroda od stoljetne srbočetnike i komunističke tiranije, kulturne, nacionalne i ekonomske obespravljenosti, progona, procesuiranja Hrvata, pojedinačnih i masovnih likvidacija hrvatskih domoljuba, te stoljetne pljačke hrvatskih dobara. To su razlozi zbog kojih je hrvatski narod posebno ponosan na hrvatske branitelje koji su uz velike žrtve, u Domovinskom ratu izvojevali slobodu pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška.
http://www.politikaplus.com/img/s/648x380/upload/images/I/ivo-josipovic-zoran-milanovic-knin-2012-101.jpg
TROLIST U KNINU - Nije im lako
Dok se hrvatski narod, pod vodstvom prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, suprotstavljao srbočetničkoj ideologiji i vojnoj agresiji, istovremeno srbočetnički i jugokomunistički ideolozi bili su protiv razbijanja Jugoslavije i protiv stvaranja samostalne Hrvatske. Kako su hrvatski branitelji vojno pobijedili srbočetničkog agresora, ali uz podršku određenih međunarodnih moćnika, nisu ga do kraja porazili, pa i danas, uz hrvatsku Petu kolonu, nastavljaju svoju anacionalnu antihrvatsku politiku. Otvoreno rade protiv dr. Franje Tuđmana i svega što je stvoreno u Domovinskim ratom i što simbolizira samostalnu Hrvatsku, jer su izgubili svoju Jugoslaviju u kojoj su bezuvjetno vladali, koristili ogromne privilegije, a protivnike tog režima progonili, procesuirali i likvidirali.
U Kninu zaboravili Tuđmana i Šuška
Jedan od glavnih programa srbočetničko-komunističkih ideologa je da obezvrijede prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, ratnog ministra obrane Gojka Šuška i HDZ kao najveću nacionalnu prohrvatsku stranku koja je bila vodeća nacionalna stranka u Domovinskom ratu, oko koje se okupljao veliki broj hrvatskoga naroda. Što se tiče HDZ-a, i njegove uloge u stvaranju samostalne Hrvatske, admiral Davor Domazet Lošo kaže: HDZ kao najveća nacionalna prohrvatska politička stranka, poveznica je hrvatskog naroda, koju je osnovao dr. Franjo Tuđman i dok je tako dotle će biti i samostalne Tuđmanove Hrvatske. Takvom izjavom admiral Domazet želi poručiti Hrvatima, da je razbijanje HDZ-a, razbijanje jedinstva hrvatskog naroda, što je cilj svakog neprijatelja. To su razlozi da je svaki nacionalno osviješten Hrvat osjetljiv na obezvrjeđivanje simbola i vrijednosti Domovinskog rata i samostalne Hrvatske, te ignoriranje i neprimjeren odnos prema hrvatskim braniteljima, a posebno prema progonu, procesuiranju i zatvaranju hrvatskih branitelja, na čemu intenzivno rade srbočetnički ideolozi i hrvatska Peta kolona, a sve realiziraju putem pročetničke udruge „Dokumente“, na čelu koje je Vesna Teršelič. Prilikom proslave Oluje u Kninu, 5. kolovoza 2013. godine okupio se politički vrh Hrvatske na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom, i predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovićem. Izlaskom na govornicu Zorana Milanovića, uslijedio je zvižduk nazočnih građana. Na taj zvižduk Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, reagirao je izjavom da su na taj način pokvarili dojam proslave Oluje. Ja pitam Karamarka, jesu li ti građani protestirali s namjerom da pokvare dojam svečanosti proslave Oluje ili zbog razloga za koje ti građani smatraju opravdan takav doček Zorana Milanovića, na ovu svetu pozornicu gdje se slavi Oluja. Mislim da oni koji su protestirali protiv Zorana Milanović možda pamte više i dulje nego Karamarko. Ovo je još jedan dokaz da povijest ništa ne zaboravlja, da povijest nema očeve, stričeve i ostale simpatizere, povijest, bila duga ili kratka, ona ne zaboravlja povijesne činjenice. Naime, u politici ništa se ne događa slučajno, pa tako ni izlazak Ive Josipovića, Josipa Leke i Zorana Milanovića na proslavu Oluje. Oni su došli jer to zahtijeva državni protokol. Izlazak na govornicu Zorana Milanovića sastavni je dio tog protokola. Ovi što protestiraju svjesni su toga da Zoran Milanović, kao ni Ivo Josipović i Josip Leko nisu došli na ovu proslavu iz ljubavi prema rezultatima Oluje, već isključivo iz protokolarnih razloga, kako bi opravdali fotelje na kojima sjede i privilegije koje uživaju zahvaljujući hrvatskim braniteljima.
http://www.portaloko.hr/controls/imgSizerCrop.aspx?imgId=63733&x1=0&y1=0&x2=0&y2=0&w=0&h=0
U Srbu je sve lijepo - od kapa pa do atmosfere
Nakon oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kod političkog vodstva Hrvatske nije bilo veselja, suprotno tomu, Milanović izjavljuje da je moglo biti i drukčije jer oslobađajuća presuda nije donijeta jednoglasno, rezultat glasovanja bio je 3 : 2, pa je moglo biti i drugačije. To govori da i Milanović smatra da su generali možda krivi, a imali su sreću kod glasovanja. To su pokazali i dokazali sva trojica, jer ni jedan nije spomenuo dr. Franju Tuđmana i Gojka Šuška pod čijim vodstvom je organizirana i izvedena Oluja. Spomenuli su hrvatske branitelje i to s knedlom u grlu, jer su do sada dokazali da ih nikad nisu štitili, i u nikakvoj prilici nisu stali u zaštitu hrvatskih branitelja. Suprotno tomu, usko surađuju s Vesnom Teršelič, predsjednicom protuhrvatske udruge Documenta, koja ima ulogu ispostave udruge Veritas, na čijem čelu je velikosrpski ideolog Savo Štrbac. Koliko Josipović vrjednuje rad i aktivnosti te pročetničko komunističke udruge govori podatak da ju je Ivo odlikovao, a to odlikovanje uručio gospođi Vesni Teršelić.
I ljudi i povijest pamte
Na žalost, puno toga ima, a gospoda Josipović, Milanović i Leko trebaju znati da povijest pamti i piše sve što čine za Hrvatsku i hrvatski narod, pa bi se i njihova djeca jednog dana mogli upitati je li moguće da je to moj otac činio svom hrvatskom narodu. Dakle, gotovo je nemoguće pronaći neko dobro djelo koje su ideološki predvodnici SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSLS-a učinili za hrvatske branitelje, za samostalnu Hrvatsku i zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa, a navedena tri predsjednika ideološki su predvodnici tih političkih udruga. Nemoguće je zaboraviti da je ta prokomunističko srbočetnička ideologija 14. travnja 2000. donijela zakon o progonu hrvatskih branitelja, čiji je službeni naziv: Deklaracija o suradnji sa sudom u Haagu. Predsjednik Ivo Josipović bio je i član stručnog tima koji je pisao Deklaraciju o suradnji sa Sudom u Haagu, na temelju kojeg akta se progone hrvatski branitelji.
Ti ideolozi, u progon generala Ante Gotovine i ostalih hrvatskih branitelja, uključili su specijalce Velike Britanije, stoljetne prijatelje velikosrpskog agresora, a mrzitelje dr. Franje Tuđmana i protivnike samostalne Hrvatske. Ti ideolozi su, 2000. godine, započeli i 2013. godine dokrajčili lustracijom hrvatskih branitelja i ostalih prohrvatskih kadrova u svim državnim institucijama i poduzećima u državnom vlasništvu. Tako, tadašnji ministar unutarnjih poslova Šime Lučin, s ravnateljem policije Rankom Ostojićem, očistili su iz hrvatske policije preko pet tisuća policajaca proizašlih iz Domovinskog rata. Istovremeno, Lučin je tada u hrvatsku policiju primio 39 četnika, koji su s Domovinskom ratom imali zajedničko to što su nosili četničke odore s kokardom na šajkači, što su pucali u suprotnom pravcu od hrvatskih branitelja i što su mrzili Tuđmana, a služili Slobodanu Miloševiću. Ta ista povijest pamti kako je Zoran Milanović, kao predsjednik SDP-a, jedne od slijednika prokomunističke ideologije, rekao da mu je drug Tito bliži i draži nego dr. Franjo Tuđman. Ta povijest dobro pamti i Ivu Josipovića koji je slavio četnički ustanak u Srbu i tamo izjavio kako lijepo stoji crvena zvijezda petokraka na kapi titovci. To jasno govori o političkoj ideologiji Ive Josipovića, a govori i o njegovom odnosu prema Domovinskom ratu, prema hrvatskim braniteljima u kojem se Hrvatska oslobađala od te srbočetničko komunističke oligarhije. Gospodin Ivo Josipović izjavom u Knessetu da Hrvatskom još uvijek gmiže ustaška zmija, tako je ponovno optužio hrvatski narod da je proustaški, a to znači genocidan, a to je nastavak srbočetničko-komunističke politike prema hrvatskom narodu, koja je vladala od 1945. do 1990. godine. Ivo Josipović izjavio je u Sarajevu da su politike 1990.-91., bile pogrješne, što znači da, unatoč prijetnji oko dva milijuna „miroljubivih“ Srba s Gazimestana, „jogurt“ i „balvan“ revolucije i otvoreni prijetnji da će Hrvatska biti onolika koliko se vidi iz Katedrale. Dakle, Tuđman je trebao mirno promatrati agresora i pustiti građane Hrvatske da kleknu i bez otpora da čekaju srbočetničke koljače.
Draža mu Srbija od Hrvatske
Predsjednik Ivo Josipović glavni je inicijator povlačenja tužbe protiv Srbije za izvršeni genocid nad hrvatskim narodom. Ako znamo da je ta srbočetnička mašinerija još 5. prosinca 1918. započela s masovnim likvidacijama Hrvata, a 1941. do 1945. nije prestala, a intenzivno nastavljena 1945. do 1990., tad to povlačenje tužbe, dobiva pravi smisao, svoju težini i svjesnu namjeru. Činjenica da se srbočetnička mašinerija nije pomirila s vojnim porazom, a to sami govore, jer Dobrica Ćosić i Ljubo Tadić, napisali su novi Memorandum 2 SANU-a, u kojeg daju upute kako će negirati agresiju Srbije ili izjednačiti krivnju za agresiju sa žrtvom, a ono što nisu osvojili u ratu to moraju ostvariti u miru. Taj Ljubo Tadić otac je bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića velikog prijatelja Ive Josipovića.
http://sibenskiportal.hr/wp-content/uploads/2013/08/cavoglave14.jpg
U Čavoglavama je sve ružno - "ustaška" zastava do "ustaške" zastave
Što se tiče politike Ive Josipovića u odnosu na samostalnu Hrvatsku, gospodin Zdravko Tomac kaže: Ivo Josipović, u prvih sto dana predsjednikovanja učinio je više štete za Hrvatsku nego Stipe Mesić u deset godina. Ako znamo da je Stipe Mesić još 1990./91., kao član Predsjedništva SFRJ, surađivao s generalom JNA Aleksandrom Aksentijevićem šefom jugoslavenskog KOS-a, obavještavajući ga kako se Hrvatska ilegalno naoružava, pa Tužiteljstvu u Den Haagu dostavljao ogromne količine transkripata kako bi optužio Tuđmana i hrvatsko vojno i političko vodstvo, a uz to i sam je išao svjedočiti kao strana Tužiteljstva, pa se s pravom postavlja pitanje političke štete koju je učinio Ivo Josipović. Izjavom da u Hrvatskoj još uvijek gmiže ustaška zmija, Josipović je nastavio s optužbama prema hrvatskom narodu da je proustaški, govori i radi isto kao što su srbočetnički i komunistički ideolozi optuživali Hrvate od 1945. do 1990. godine, kako bi Hrvate držali u ideološkoj pokorenosti. Tako, svaka borba ili pokušaj iskazivanja hrvatskih nacionalnih vrijednosti i hrvatskih nacionalnih simbola, tretira se kao proustašku politika. Unatoč tomu što je Republika Hrvatska, 1. srpnja 2013., službeno primljena u europsku zajednicu civiliziranih naroda, Josipović nas vraća u zagrljaj onih koji su bili protiv razbijanja Jugoslavije, protiv stvaranja samostalne Hrvatske i koji su cijelo vrijeme podržavali agresorsku Srbiju. Tako je Josipović tijekom srpnja 2013., posjetio Veliku Britaniju i sklapao prijateljstvo. Istovremeno, na dan prijma Hrvatske u EU okuplja predsjednike balkanske regije, s tim da je prethodno, putem ministrice Vesne Pusić, kao pročetničkog ideologa molio Tomislava Nikolića da se pridruži toj proslavi.
U skladu s ranijim dogovorom, u roku petnaest dana Josipović ugovara drugi balkanski sastanak u Ljubljani, a smišljeno organiziran da mu pokrovitelj bude predsjednik Francuske, kako bi veza s Balkanom bila što čvršća. Dakle, sve one koji su bili protiv Tuđmanove politike osamostaljenja Hrvatske Josipović okuplja, a s ciljem kako bi Hrvatsku udaljio od prijateljske Njemačke i Amerike. To su sve činjenice koje potvrđuju mišljenje Zdravka Tomca o politici koju vodi Ivo Josipović, skupa s predsjednikom Sabora i predsjednikom Vlade RH.
Ivan Runje

Nema komentara:

Objavi komentar