srijeda, 25. rujna 2013.

STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA


STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA
Trg Hrvatskih branitelja 1, 32 000 Vukovar
Tel/mob: 098/995 4734,   098/463 436    e-mail: vustozer@gmail.com

  



    

Vladine magle nad izjavom Viviane Reding
Današnja izjava Viviane Reding u okviru press-konferencije održane nakon sastanka s ministrom pravosuđa gospodinom Orsatom Miljenićem vezana uz odgovor na pitanje bugarskoga novinara  o uporabi ćiriličnih natpisa u području Vukovara u skladu je s prijašnjom službenom izjavom Europske komisije o ne miješanju u interna pitanja provedbe i primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Naime, gospođa Reding je potvrdila da je jedna od tema razgovora s ministrom Miljanićem bila i ta o Vukovaru.  Ukazala je na činjenicu da je Hrvatska tijekom procesa pristupanja EU kao jedan od uvjeta imala zaštitu prava nacionalnih manjina te da Europska komisija daje potporu Vladi u njenim kontinuiranim nastojanjima da implementira Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina u Hrvatskoj, kao i naporima da se podigne svijest građana o pravima nacionalnih manjina i osigura njihovo korištenje od strane samih nacionalnih manjina. Ova eurotehnokratska izjava tipična za visoko pozicionirane dužnosnike samo potvrđuje činjenicu da institucije EU ne ulaze u raspravu  o pitanjima od nacionalne važnosti neke države članice. Način provedbe nacionalnih zakona je nešto što i dalje ostaje nacionalnim državama i njihovim Vladama  u zadatak da provode.  Na građanima nacionalnih država ostaje i dalje mogućnost žalbe pred institucijama EU na procese i metode provođenja pravne legislative koja je protivna željama naroda . Ova izjava istovremeno potvrđuje da inicijativa Stožera ima podjednako pravo i građansku dužnost, kako respektirati prava nacionalnih manjina u Vukovaru, tako i utjecati na promjenu nepravednih zakona koji idu na štetu svih građana Vukovara.

Sa vjerom u Boga i hrvatski narod za hrvatski Vukovar i Republiku Hrvatsku





ĆIRILICA U VUKOVARU, EU, MILANOVIĆEV ADUT ILI ČRNI PETER?

Ima jedna zanimljivost koju mediji nisu prenijeli: Na samom kraju jučerašnje rasprave u Saboru, Milanović je izvadio zadnji papir poslan iz EU o praćenju pristupnih pregovora i pročitao da se tamo preporuča ćirilica u Vukovaru. Nakon toga je tresnuo papirom po pultu i podignute glave izašao iz sabornice. Kao kapriciozan prkosan adolescent koji vadi svoju kartu, njome tresne o stol i napušta igru. Kukuriku! Valjda je mislio da vadi svog aduta? Nije to adut nego Črni Peter. Dokazao je suprotno od onoga što za sebe tvrdi. To nije ponašanje političkog lidera ni državnika. Tvrdi da je ravnopravni partner i sugovornik, a ponio se kao Titov pionir koji ne razmišlja.
O čemu je riječ? Citirao je odlomak iz posljednjeg izvješća EU o poglavlju pravosuđe gdje EU spominje uvođenje ćirilice u Vukovar. Milanović NIJE razmotrio realnost na terenu, nego je bez razmišljanja implementirao jednu preporuku. To ne rade državnici. Državnici ne postavljaju table u Udbine sitne sate, prije zore dok grad još spava. To rade poslušnici. To rade manipulatori, oni koji se pozivaju na EU kad im to paše, a kad im ne paše onda se s njom svađaju. Peh za mladog pijetla, trebao je bolje procijeniti razliku između PREPORUKE za Vukovar i ZAHTJEVA o europskom uhidbenom nalogu.
On bi štitio „slabe i malene“. Ti slabi i maleni za njega, čini se, nisu nezaposleni, polugladni i polugoli građani, nego one financijski i medijski jako dobro potkovane i opremljene skupine za pritisak iz velikosrpskih i LGBTIQ krugova.
Osim toga, Milanović kaže još i „Neka bude svjetlost“. Opet citira Bibliju, ovaj puta samoga Boga. Pa zar smo došli tako daleko da se premijer sada već i Bogom smatra?

IZ POUZDANIH IZVORA SAZNAJEMO

1.    DA HTV PRIPREMA POKRETANJE PETOG PROGRAMA.
Radni naslov je „Peta pileća kolona“ odnosno „Bratstvo i jedinstvo svekolike piladi izvan Schengena“. Na njemu će se reprizirati izbor emisija s Prvog, Drugog, Trećeg i Četvrtog programa. Ima toliko materijala da će program odmah ići 24 sata na dan 7 dana u tjednu. Sve će biti titlovano na srpsko-hrvatskom, a teletekst će ići na latinici i ćirilici.

2.    DA JEDAN PRIVATNI TV KANAL POKREĆE KULINARSKU EMISIJU „ZDRAVLJE ZA NAROD“
u kojoj će se gledatelji natjecati sa svojim najboljim jelima spravljenima od piletine, koketine i pijetlovine.

3.    DA U JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU KREĆE NACIONALNI LANAC FAST-FOOD RESTORANA „PIJETLOV LONAC“.
Raspisan je natječaj za konobare koji provodi Udruga za suočavanje s prošlošću. Jedan od uvjeta je da su se educirali u restoranu „Pijevčev pjev“ i u svratištu „Kokošinjac“. Odvijaju se ubrzane pripreme za otvaranje. Promidžbu će raditi GONG.

4.    DA JE ONIH 40 TONA PILEĆE PAŠTETE KOJE JE NARUČILO MINISTARSTVO GOSPODARSTVA
zapravo namijenjeno izvozu na Južni pol za spas ugroženih crvenovratih pingvina. Piletina je očito zadnja slamka spasa za hrvatsko gospodarstvo.



Druge tekstove na ovu temu možete naći na









Nema komentara:

Objavi komentar