ponedjeljak, 2. rujna 2013.

Stožer Za Obranu HrvatskogVukovara stavlja novu datoteku u grupi STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA. A P E L N A R A Z U M - POSEBNO PRIOPĆENJE!

Stožer Za Obranu HrvatskogVukovara stavlja novu datoteku u grupi STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA. A P E L  N A  R A Z U M - POSEBNO PRIOPĆENJE!

Ur.broj: 102/2013
Vukovar, 2.rujan 2013.g.

SVEKOLIKOJ HRVATSKOJ JAVNOSTI

PREDSJEDNIKU RH
PREDSJEDNIKU VLADE RH
PREDSJEDNIKU SABORA RH
SVIM SABORSKIM ODBORIMA I ZASTUPNICIMA
MINISTRU MUP-a RH
MINISTRU HRVATSKIH BRANITELJA
MINISTRU OBRANE RH

U povodu današnjih događaja u Vukovaru, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara želi hrvatskom narodu i hrvatskoj javnosti priopćiti sljedeće: Branitelji Vukovara, stradalnici Domovinskog rata i građani Grada Vukovara danas su hrvatskoj vlasti i svekolikoj hrvatskoj javnosti pokazali svoju odlučnost da ne dopuste novo žrtvovanje Vukovara, novo poniženje onih koji su Vukovar branili te onih koji su za Vukovar, a zapravo za Hrvatsku, dali najvrjednije što imaju – svoje živote. Danas je u Vukovaru probuđena nada u obnovu hrvatskoga zajedništva u čijim se temeljima nalazi iskreno domoljublje, poštenje i poštovanje prema onima koji su trpjeli i stradali za slobodu u kojoj živimo. Ujedno, danas je u Vukovaru bio i tužan i tmuran dan, jer ni u najcrnjim snovima nismo mogli niti zamisliti da bi hrvatska vlast, unatoč svim apelima i upozorenjima, išla protiv hrvatskih branitelja i stradalnika, protiv udovica i djece koja su ostala bez roditelja, protiv majki i očeva čiji su sinovi zauvijek ostali na braniku Domovine. Danas se u Vukovaru čuo „glas vapijućeg u pustinji“ – tko i u ime kakvih prava može od nas tražiti da ponizimo sebe i svoje suborce i prijatelje, očeve i djecu? Pozivamo sve odgovorne u hrvatskom društvu da ne udaraju na Vukovar, na Vukovaru se ne smiju voditi političke bitke, Vukovar je simbol, Vukovar je nada, Vukovar je moralna vertikala Hrvatske, Vukovar je naša budućnost! Ako ponizimo žrtvu Vukovara ponizili smo i cijelu Hrvatsku, ponizili smo sami sebe. Mi to ne ćemo dopustiti, i poručujemo svima – u Vukovaru se ponovno brani Hrvatska! Želimo da današnji događaji budu opomena svima koji na Vukovaru vježbaju „novu pravednost“ i provode silu zakona. Ujedno, opetovano pozivamo sve odgovorne da konačno pokrenu ili prihvate otvoren, iskren, pošten i prijateljski dijalog, u kojemu ćemo aktivno i dobronamjerno sudjelovati i na kojega već mjesecima pozivamo. Jer, Vukovar smo branili 1991. i ne ćemo ga rušiti 2013. Godine!

Sa vjerom u Boga i hrvatski narod za hrvatski Vukovar i Republiku Hrvatsku

STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Nema komentara:

Objavi komentar